В 3-часов трилър: Буста надви световния №39 и ще дебютира на ,,Мастърс 1000" финал!

от в 06:05 на 14.08.2022
Мартин Петков

Пабло Кареньо-Буста е човекът, който несъмнено впечатлява до най-голяма степен с участието си на Мастърса в Монреал до момента, след като записа куп знаменити победи. Испанецът превърна в свои жертви двамата най-добри италианци - Яник Синер и Матео Беретини, като към тях прибави и младите таланти Холгер Руне и Джак Дрейпър, за да се класира на полуфинал, при това без загубен сет, където го очакваше също непоставения в схемата Даниел Еванс, който играе едва втория си мач на подобна фаза от категория ,,Мастърс 1000".

Латиносът навярно изглеждаше далеч от славните си дни и често регистрираше спадове за световната ранглиста в хода на сезона, но това не му попречи за пореден път през тази седмица да се пребори на бавния хард корт в САЩ, където в миналото игра два полуфинала на US Open, за да надвие британеца след много драма и обрати в мача даващ място на финала, за точно 3 часа на корта - 6:4 (7)6:7 6:2. Благодарение на успеха си световният номер 23 ще дебютира в сблъсък за титла от категорията ,,Мастърс 1000", където ще се изправи срещу вече имащия трофей от подобно ниво в колекцията си Хуберт Хуркач.

Началото на двубоя бе диктувано от сервиращите, като в първата половина от частта никой от двамата състезатели на ретур не съумя да спечели повече от две точки. Първите интригуващи моменти дойдоха в прочутия седми гейм, когато британецът показа изблици на нервност и започна да греши, а бившият номер 10 побърза да се възползва, оползотворявайки възможността си за пробив, с което взе комфортен аванс. Испанецът впоследствие застана на сервис за спечелване на сета, но се пречупи пред еуфоричния Еванс, който навакса пасива си и паритетът бе възстановен при 5:5. Буста мигновено отговори на съперника, като го направи повече от подаващо и реализира рибрейк посредством серия от уинъри, което само минути по-късно му позволи да запише дебютния сет на сметката си.

Втората част стартира гръмко за световния номер 39, който трупаше множество позитиви от честите си излизания на мрежата, поради което си спечели нужното предимство и си осигури пробив аванс за 3:0. Не след дълго бившият полуфиналист от US Open бе изправен пред угрозата своебразно да предаде втория сет, но демонстрира завиден и отрази два брейкбола, преди в идните минути да използва импулса в играта си, за да върне равенството на таблото при 4:4.

В последвалите мигове до края на частта 11-ят гейм се превърна в единственият, който ни предостави вълнуващи събитията, ала след спасена точка за брейк британецът не допусна да се повторят събитията от по-рано в срещата и предизвика изиграването на тайбрек. В него получихме възможността да се насладим на най-доброто от двамата полуфиналисти и в крайна сметка Еванс за пореден път се доказа като същински гладиатор на корта, спасявайки мачбол, преди с втория си сетбол да изравни общия резултат в мача, след като спечели 80-минутния втори сет.

Третата и решителна част наелектризира трибуните до краен предел, от което бе изтискан максимума от силите на състезателите, но латиносът все така остана във водещата позиция на корта. Буста започна да притиска световния номер 39 още от самото начало и след като пропиля първия си брейкбол, то в шестия гейм беше безупречен при неговата реализация и с това си действие напълно пречупи съпротивата на Еванс, като се поздрави с най-значимия успех в кариерата си още при сервис на съперника.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В 3-часов трилър: Буста надви световния №39 и ще дебютира на ,,Мастърс 1000" финал! Мартин Петков
Теми:  
atp | даниел еванс | мастърс 1000 | монреал | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook