В 3-часов трилър: Шампионът от Sofia Open обърна екзекутора на Григор Димитров в Ню Йорк!

от в 06:29 на 04.09.2022
Мартин Петков

Яник Синер не започна сезона си на твърди кортове отвъд Атлантическия океан по мечтан начин и се представи крайно неубедително на Мастърсите в Монреал и Синсинати. Италианецът дори трябваше да изиграе пет сета в откриващия си мач на Откритото първенство на САЩ, но постепенно набра нужната скорост и през днешния ден осъществи изключителен обрат в мач изпълнен с красиви отигравания, драма и тактическо надлъгване срещу екзекутора на Григор Димитров - Брандън Накашима, надигравайки го за точно 3 часа на корта - 3:6 6:4 6:1 6:2. Световният номер 13 благодарение на триумфа си се класира за осминафиналите, където го очаква да премери сили с непредсказуемия Иля Ивашка.

Още в началните минути от двубоя наблюдавахме висок интензитет в разиграванията от дъното на корта, като предвид равнопоставеността помежду им всеки от двамата разполагаше с брейкболи, но никой не оползтвори шанса си и равенството се запази. Американецът демонстрираше завидни умения при темповите размени и пласираше дълбоко ударите, като след драматични мигове пръв реализира пробив в шестия и показвайки, че успехът му над родната първа ракета Григор Димитров не е случаен, записа откриващия сет на сметката си.

Синер в хода на първата част усука глезена си и чувстваше дискомфорт в продължителен времеви период, ала тези болки постепенно отминаха и той разкри пълния си потенциал във втория сет, когато разнообразяваше играта си с чести излизания на мрежата и поведе с брейк за 4:1. Отговорът на домакинския представител, който се радваше на солидна подкрепа от трибуните, не закъсня и той облагодетелстван от колебливите действия на фаворита светкавично възстанови паритета. Синер обаче се позова на зрялостта в подобни ситуации, която натрупа през последните години и натисна сервиса на съперника в последния възможен момент, за да оползтвори петия си сетбол, изравнявайки резултата в отделните части.

Накашима хвърли целия си останал енергиен запас на старта на третия сет, когато разполагаше с два брейкбола, но точно тогава италианецът се довери на изключителния си първи сервис през днешния ден, за да ги отрази и постепенно придоби пълен контрол над случващото се. Южнотиролецът, който е спечелил не една или две подобни физически битки, се чувстваше все по-добре с всяка изминала минута, докато световният номер 69 започна да получава мускулни крампи и 11-ият поставен ознаменува оцеляването си в тази своебразна война, която се разрази на корта, като спечели пет поредни гейма и вече предвкусваше крайния успех.

В четвъртата част разликата в класата стана прекалено очевадна и двукратният шампион от Sofia Open се възползва от сериозния физически спад на съперника, за да натрупа комфортен аванс от 4:0, увеличавайки серията си на девет последователни гейма и на практика вече се чувстваше победител. Световният номер 13 напуснат от всичкото напрежение, което тегнеше над него в продължение на целия сблъсък, се отпусна в последните моменти от срещата, но това по никакъв начин не му попречи да се поздрави с крайния успех в този тричасов трилър.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В 3-часов трилър: Шампионът от Sofia Open обърна екзекутора на Григор Димитров в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | us open | брандън накашима | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook