В американско дерби: Пол надви Гирон, за да триумфира с титлата на турнира в Далас

от в 23:42 на 11.02.2024
Мартин Вичев

Томи Пол триумфира с титлата на турнира от категорията АТП 250 в Далас, побеждавайки сънародника си Маркос Гирон. Двамата тенисисти престояха на корта 2 часа и 28 минути на корта - 6:7(3) 7:5 3:6. Това е втора титла за световния номер 15 след тази в Стокхолм през 2021-ва година. Мачът бе равностоен, като малко по-решителен във важните моменти бе по-високо ранкирания американец. От утре, Пол ще бъде номер 14 в световната ранглиста.

Началото на мача започна с рутинни два първи сервис гейма за двамата тенисисти. Точно след това, Пол зададе високо темпо на игра и проби подаването на своя съперник, а малко по-късно се сдоби с комфортна преднина от 1:3. Гирон обаче показа, че няма да се даде без битка и направи рибрейк, с което се върна обратно в битката за сета. До края на сета, двамата състезатели продължиха да печелят подаванията си, като по-настоятелен бе Пол. В крайна сметка, развръзката на сета предстоеше да стане ясна в тайбрек, който беше спечелен заслужено от Гирон, който с два минибрейка подпечата откриващата част на свое име - 7:6(3)

Старта на втората част не предложи особено любопитни моменти, като и двамата американци имаха шансове за нещо по-интересно, но не се стигна до нищо съществено. Първият брейкбол за втория сет дойде чак в деветия гейм и той бе на сметката на Гирон, ала по-високо ранкирания американец устоя на напрежението и не загуби подаването си. Световният номер 67 продължи да тормози сервиса на Пол и в крайна сметка, успя да го пробие за 6:5, а след това безпроблемно затвори сета на свое подаване, с което изравни общия баланс между двамата.

Противоположно на втората част, третата започна с пробив в актива на Пол и на бърза ръка той поведе с 0:3. Световният номер 15 продължи да задава темпото на играта и не допускаше никакви спадове. Гирон опитваше всячески да го затрудни, но Пол не се даваше. В крайна сметка, не станахме свидетели на повече пробиви и Томи Пол затвори мача, с което триумфира с втората титла в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В американско дерби: Пол надви Гирон, за да триумфира с титлата на турнира в Далас Мартин Вичев
Теми:  
томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook