В битка на играчи от топ 10: Циципас не срещна точка за пробив и елиминира Хуркач

от в 14:59 на 07.10.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас трябваше да преживее сериозно разочарование на тазгодишния US Open, след като загуби 11 поредни гейма в откриващия си двубой на турнира срещу квалификанта Даниел Елахи Галан и в крайна сметка напусна безславно Ню Йорк. Впоследствие гъркът трябваше да преживее ново разочарование, защото беше надигран от Франсис Тиафо в решителния сблъсък за трофея на Laver Cup и така отборът на Света за пръв път триумфира от самото създаване на надпреварата.

Изглежда обаче световният номер 6 е оставил негативните резултати зад гърба си и през тази седмица се представя на много високо ниво на ATP 500 състезанието в Астана, където вече е сред полуфиналистите и досега няма загубен сет. Днес балканецът имаше трудната задача да се изправи срещу друг представител на топ 10, а именно Хуберт Хуркач, като бившият финалист на Ролан Гарос не позволи на поляка дори да достигне до точка за пробив и го надигра с крайното 7:6(8) 6:3, за да си осигури сблъсък за мясо във финала с петия поставен Андрей Рубльов.

Началото на мача беше напълно равнстойно и всеки един от играчите печелеше комфортно подаванията си до 3:3 гейма. Постепенно Циципас привикна към постоянните излизания на мрежата от страна на опонента си и го разминаваше с лекота, което му донесе цели осем точки за пробив в последвалите минути, но Хуркач можеше да разчита на мощния си начален удар и доведе нещата до тайбрек. Там шампионът от Хале водеше през цялото време, но беше негов ред да не се възползва от шансовете си, пропускайки цели 5 сетбола и в крайна сметка този толкова оспорван сет отиде в сметката на гърка.

Втората част се развиваше по сходен начин, само че по-високоранкираният състезател нямаше намерение да усложнява отново задачата си по подобен начин и дочака своя момент, за да реализира първия пробив от началото на мача, след което беше безупречен на собствено подаване и заслужено извоюва успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на играчи от топ 10: Циципас не срещна точка за пробив и елиминира Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | астана | Обзори | стефанос циципас | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook