В битка на изгряващи звезди: Алиасим развенча Синер и е 1/4-финалист в Мадрид!

от в 20:14 на 05.05.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона, като записа четири ранни отпадания, дошли на турнирите в Маракеш, Монте Карло, Барселона и Ещорил. Канадецът през тази седмица участва на Мастърса в Мадрид, където почива в първи кръг и развенча за малко над час игра Кристиан Гарин във втори, достигайки до осминафиналите. Световният номер 10 в един от гвоздеите на програмата за днешния ден срещна друг представител на следващата генерация в лицето на Яник Синер, за когото землената настилка със сигурност не е чужда предвид четвъртфинала му на Ролан Гарос през 2020-та година.

Осмият поставен в схемата не се слави с добрата си игра на червени кортове, ала днес се представи на изключително високо ниво в разиграванията, като съумя да превърне мощния си форхенд в точконосител. Оже-Алиасим също така често се осланяше на началния си удар в решителните моменти, който функционираше отлично, като в крайна сметка се поздрави с победата след 6:1 6:2. Във фазата на четвъртфиналите за Феликс предстои да се изправи срещу Александър Зверев.

Канадецът имаше прекрасен старт на мача, като разполагаше с брейкбол в откриващото подаване на съперника, ала не съумя да го реализира. Оже-Алиасим наглед неочаквано открадна инициативата от италианеца, като наложи своето темпо и беше безупречен във всеки един аспект от играта си, което му позволи да спечели пет последователни гейма, а с това и дебютния сет.

Световният номер 10 нямаше намерение да се отпуска нито за миг и в самото начало на втората част си завоюва нов пробив, за да поведе със сет и 2:0, увеличавайки серията си на седем поредни спечелени гейма. Колебанията пред Синер на собствено подаване така и не намираха своя край, като той инкасира нов брейк и бе пробит в три от общо петте си гейма на сервис до момента, а от другата страна на мрежата канадецът продължи своята тирада по пътя към победата в двубоя. Оже-Алиасим запази вдъхновението в играта си и минути по-късно на начален удар стигна безапелационно до крайния успех, който е един от най-престижните му на клей в кариерата към този момент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на изгряващи звезди: Алиасим развенча Синер и е 1/4-финалист в Мадрид! Мартин Петков
Теми:  
atp | мадрид | мастърс 1000 | следваща генерация | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook