В битка на поколенията: Вавринка бе на гейм от триумф над шампион в Laver Cup, но напусна Шанхай

от в 18:39 на 07.10.2024
Елеонора Александрова

22-годишният Флавио Коболи победи 39-годишния Стан Вавринка в битката на поколенията в Шанхай! Младият италианец сломи трикратния "мейджър" шампион с крайното 6:7(6) 7:6(4) 6:3 за 2 часа и 33 минути игрово време. В следващия кръг ни предстои повече от интересен сблъсък, тъй като световният номер 30 ще се изправи срещу четирикратния шампион на надпреварата в китайския мегаполис - Новак Джокович, а това ще бъде първа среща между "Джокера" и един от шампионите на тазгодишния Laver Cup.

Срещата започна равностойно, като двамата тенисисти разчитаха предимно на началните си удари, като никой от посрещачите не спечели точка в откриващите 3 гейма, а в крайна смека не видяхме нито един брейкбола за целия сет и така се стигна до тайбрек.

Дългият гейм започна обещаващо за младия тенисист, който реализира ранен минибрейк и той скоро разполагаше с два сетбола при 6:4, ала точно в този момент Stan The Man показа класата си, възползвайки се от слабостите, които представителят на топ 30 показваше и така легендарният швейцарец спечели следващите 4 точки, за да поведе в резултата.

Тенденцията не се промени и във втората част, като двамата тенисисти печелеха скоропостижно подаванията си и всеки един от тях печелеше бързи точки на собствено подаване, разчитайки на светкавични комбинации и мощни сервиси.

Единствените точки за пробив се откриха пред Коболи при 5:5 и яха цели три на брой, но 3-кратният "мейджър" шампион не трепна и отново се стигна до тайбрек.

Дългият гейм започна ударно за Коболи, който бързо се откъсна с преднина от два минибрейка, повеждайки с 4:0. Вавринка беше готов за нов обрат, намалявайки изоставането си до 4:5, само че този път световният номер 30 не повтори грешката си и взе следващите 2 точки, за да изравни сетовете.

Умората на 39-годишния състезател си пролича в решаващата част, а 17 години по-младият от него опонент се възползваше по най-добрия възможен начин от нея. Поставеният тенисист летеше по корта и проби във втория гейм. Вавринка показа, че не е готов да отстъпи лесно и имаше цели 3 поредни възможности за рибрейк при 4:2 в полза на Коболи, но на по-високоранкирания състезател изуми със страхотни рефелски в близост до мрежата и задържа преднината си до последно, за да оформи среща със своя идол в тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В битка на поколенията: Вавринка бе на гейм от триумф над шампион в Laver Cup, но напусна Шанхай Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | Стан Вавринка | флавио коболи | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook