В битка на шампиони от Laver Cup: Алиасим спря Тиафо и е първият 1/2-финалист в Париж!

от в 16:40 на 04.11.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим не спира да впечатлява с представянето си при всяко свое стъпване на корта през последния месец, след като претърпя пълна метаморфоза в играта си и се намира в серия от 15 поредни победи, по време на които спечели титлите във Флоренция, Антверп и Базел, класира се за Финалите на АТР в Торино и достигна четвъртфиналите на Мастърса в Париж. Съперник на канадеца за място в топ 4 на състезанието в зала "Берси" беше полуфиналистът от US Open - Франсис Тиафо, който обаче се представи крайно незадоволително и Алиасим с поредната си отлична продукция във френската столица се нуждаеше от час и 33 минути, за да се поздрави с победата - 6:1 6:4. С триумфа си световният номер 8 се превръща в първият полуфиналист във френската столица и по-късно днес очаква да научи името на противника си за тази фаза, който ще бъде излъчен в тийнейджърския сблъсък на бъдещето между Карлос Алкарас и Холгер Руне, като впечатляващото за Феликс в случая е, че е непобеден в общо четири срещи с двамата младежи.

Канадецът стартира мечтано в двубоя и упражни сериозен натиск върху подаването на противника, чието пласиране разчиташе умело и на няколко пъти си гарантира точка директно от ретур, което се оказа достатъчно, за да поведе с пробив в началните минути. Тиафо впоследствие се пребори и отрази два брейкбола, разписвайки се в резултата, ала Феликс продължи опитите си във всеки възможен момент да влиза в размени от основната линия, които неизменно предвид припряните действия на американеца, водещи до удари в аут, се увенчаваха с успех за световния номер 8, който удвои преднината си с нов гейм на посрещане и записа необезпокоявано откриващия сет на сметката си.

Във втората част нищо от видяното до момента не се промени и Алиасим продължи да е по-активният от двамата шампиони от Laver Cup, като излизанията му на мрежата безпрецедентно носеха точки в негова полза. Канадецът нито за секунда не допусна колебания и произвеждаше все така многобройни печеливши комбинации от форхенд, които му позволиха да се откъсне напред по пътя към победата с пробив аванс. Полуфиналистът от US Open макар и да изразяваше признаци на особена незаинтересованост в дадени ситуации от срещата, то той не сведе глава и се бори до последно, като отрази пет мачбола в сервис гейма си продължил близо 15 минути, за да оцелее в срещата. Оже-Алиасим въпреки това запази мир над духа си и с огромно хладнокръвие спечели едно от разиграванията на сблъсъка, за да си осигури общо шести мачбол, при който с безкомпромисен сервис си отвори корта, за да го оползтвори и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на шампиони от Laver Cup: Алиасим спря Тиафо и е първият 1/2-финалист в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | париж | Париж - Берси | феликс оже-алиасим | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook