В битка на шампиони: Рубльов подчини Зверев за трети пореден път и е на полуфинал във Виена

от в 21:31 на 27.10.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов не спира да блести в последните седмици и изведе играта си до своето оптимално тенис равнище, за да разгроми Александър Зверев в мача на деня на турнира във Виена. Руснакът, който по-рано този месец на надпреварата в Шанхай остана на крачка от това да завоюва втората в кариерата си Мастърс 1000 титла, ни направи свидетели на най-доброто си лице на корта, за да се наложи за трети път през сезона над олимпийския златен медалист, от когото преди това бе загубил първите пет мача в съперничеството им - 6:1 6:7(5) 6:3.

Така световният номер 5 преодоля първия сериозен съперник по пътя си в турнира, като се класира за полуфиналната фаза, където в опит да си осигури място в мача за отличието, ще срещне един измежду Франсис Тиафо и Яник Синер.

На старта на двубоя двамата бивши шампиони в турнира ни предложиха серия от първокласни размени от основната линия, като всеки от тях впечатли с умението си да пласира завършващи удари. С отминаването на първата почивка за мача обаче, настъпи известен спад в представянето на германеца, който все по-често започна да греши видимо рутинни топки от центъра на корта, което го подтикна към това да прибегне към повече излизания на мрежата, където се оказа лесна плячка за пасинг шотовете на третия поставен. Именно колебанията в играта на световния номер 10 пък позволиха на Рубльов да установи пълен контрол в срещата и той навлезе в сериозен подем, при който проби последователно на два пъти подаването на съперника, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част превъзходството на руснака по отношение на броя уинъри се запази, като той скоропостижно си осигури възможност да осъществи фундаментален пробив, но петият поставен онагледи класата на началния си удар в най-важния момент и оцеля. Оттам насетне проследихме сериозна доминация от страна на сервиращите, за да бъдем отведени до тайбрек, в който нервите бяха опънати до краен предел и всеки от двамата допусна някои лековати грешки, ала в крайна сметка Саша се завърна 0:3 точки и реализира фамозен минаващ удар от бекхенд, за да се сдобие с крехък аванс, отвел го възстановяването на равенството в отделните части.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В битка на шампиони: Рубльов подчини Зверев за трети пореден път и е на полуфинал във Виена Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook