В битка на тийнейджърките: Андреева надви Носкова в 3-сетова драма в Мадрид!

от в 15:58 на 26.04.2024
Елеонора Александрова

През последните 12 месеца Мира Андреева се утвърди, като един от най-големите таланти, които тенисът е виждал през последните години. Рускинята съумя да се класира за втората седмица на два от "мейджър" турнирите - в Аустрелиън Оупън тази година и в Уимбълдън миналата година, което й осигури място в топ 50 на едва 16-годишна възраст. Звездата на тийнейджърката изгря именно в Мадрид, миналата година, като тя надделя над две представителки на топ 20, докато не бе елиминирана от шампионката Арина Сабаленка на 1/8 финалите.

Една година по-късно Андреева отново показва част от най-добрия си тенис, а днес, във втория кръг на надпреварата в испанката столица, тя надви най-младата представителка на топ 30, Линда Носкова, в 3-сетова драма с резултат 4:6, 6:3, 6:3. В следващия кръг я очаква победителката от двубоя между Маркета Водрушова и Шелби Роджърс.

Андреева и Носкова показаха защо са две от най-талантливите млади тенисистки в женския тенис още в самото начало, предлагайки ни равностойна битка, аргументирана с първокласен тенис. Мощният сервис на чехкинята обаче влезе в действие в средата на сета и така тя постепенно започваше да взима превес над опонентката си. След 3:3, четвъртфиналистката от Аустрелиън Оупън изцяло доминираше над противничката си и заслужено поведе в сетовете.

Детето чудо на руския тенис се преобрази напълно във втория сет, като ударите й ставаха все по-убедителни и за отрицателно време ролите се размениха. Така Андреева си осигури комфортната преднина от 5:1, ала точно тогава играта й претърпя лек срив, от което Носкова се възползва и успя да намали разликата от три на два пробива. Въпреки инерцията, която 29-тата в света набираше,  обратът не стана факт и победителката щеше да бъде определена в трети сет.

 Там грешките на Носкова започваха да стават все по-значителни за крайното развитие на мача, докато Андреева продължаваше да демонстрира солидна игра във всички аспекти. като рускинята изцяло пое контрола над мача и взе следващите 3 гейма, за да си осигури победата с 6:3 в третия сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В битка на тийнейджърките: Андреева надви Носкова в 3-сетова драма в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook