В близо 3-часова драма: Самсонова спря наранената Андрееску е новата шампионка в Хертогенбош

от в 19:39 на 16.06.2024
Елеонора Александрова

Людмила Самсонова е новата шампионка на WTA 250 надпреварата в Хертогенбош. Втората ракета на Русия при дамите надви в 150-минутна драма Бианка Андрееску, която днес навършва 24 години, с 4:6 6:3 7:5 във втория си мач за деня (след като днес по-рано победи Екатерина Александрова) и се поздрави с втората титла на трева в кариерата си.

Още в самото начало бившата "мейджър" шампионка показа надмощието си над представителката на топ 15 , което ѝ позволи да реализира брейк при 1:1. Веднага след това обаче рускинята отвърна с рибрейк, ала канадката показа, че зад силното си представяне в първите минути няма нищо случайно и отново пое инициативата в сета. Втората половина на частта мина без изненади и така северноамериканката поведе в сетовете, като по нищо не изглеждаше, че през последните 10 месеца е отсъствала от кортовете.

Втората част се разви по коренно различен начин.  Двукратната WTA-1000 финалистка вдигна нивото си на игра, което ѝ позволи да обърне играта в своя полза. При 3:0, Андрееску получи нараняване, поради което ѝ се наложи да вземе медицинско прекъсване, в продължение на повече от 5 минути. Това се отрази на качеството на игра на бившата номер 4, за сметка на нивото на Самсонова, която успешно запази преднината си и така с 6:3 изравни резултата в сетовете.

В последната част канадката изглеждаше изцяло преобразена, тъй като беше изцяло конкурентна на по-високо ранкираната тенисистка. Въпреки това, Самсонова продължаваше да играе вдъхновено, което ѝ позволи да поведе с пробив в третия гейм. Точно, когато мачът изглеждаше в кърпа вързан за рускинята, Андрееску показа характер и възползвайки се от грешките на опонентката си, съумя да изравни резултата в геймовете. Въпреки миникризата, настъпила в играта на Самсонова, 15-тата в света стабилизира играта си и обърна нещата от 4:5, за триумфира с първата си титла за годината!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В близо 3-часова драма: Самсонова спря наранената Андрееску е новата шампионка в Хертогенбош Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бианка андрееску | людмила самсонова | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook