В българско дерби: Лазаров затвърди силната си форма и потегли успешно в Созопол

от в 21:34 на 11.10.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров безспорно беше родният представител, който впечатли до най-голяма степен с изявите си на тазгодишния Sofia Open, като българинът освен че постигна дебютния си успех на ниво АТР, то той беше на само две точки разстояние от нов такъв, при това срещу световния номер 30 Лоренцо Музети, но тялото му не издържа физически и нашенецът се прости с по-нататъшно участие в състезанието. Алекс през миналата седмица си взе почивка с идеята да се възстанови пълноценно, като по всичко личи, че тя е дала искания резултат и четвъртата ни ракета се поздрави с победа в последователни сетове след 6:4 6:4 срещу 17-годишния ни сънародник и дебютант в основна схема при мъжете - Адриано Дженев, на старта на Фючърса от категория М15 в Созопол. По този начин топ поставеният в морския град, който взе "уайлд кард" за участие в последния възможен момент, продължава напред в турнира и му предстои да премери сили срещу един измежду Нийл Оберлайтнер (световен №863) и Доминик Келовски (световен №1631).

В началото на двубоя двамата нямаха затруднения относно печеленото на собствените си подавания и се движеха успоредно, като все пак очакваният пробив за Лазаров дойде в петия гейм. Именно тогава обаче тийнейджърът впечатли и устоя на мощните сервиси на световния номер 314, за да реализира светкавичен рибрейк, но това по никакъв начин не трогна фаворита, който без особено затруднения отново се поздрави с успех на ретур и записа откриващия сет срещу името си.

Във втората част Алекс разгърна огромна част от потенциала си и диктуваше случващото се на корта във всеки един аспект, повеждайки с два пробива аванс при 4:0. Дженев все пак намери сили и мотивация да редуцира до голяма степен пасива си, като отново спечели гейм на посрещане, ала до края на срещата Лазаров наложи волята си и необезпокоявано сложи точка на спора посредством шестия си мачбол.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В българско дерби: Лазаров затвърди силната си форма и потегли успешно в Созопол Мартин Петков
Теми:  
адриано дженев | александър лазаров | созопол | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook