В дебюта си на ниво WTA: Гергана Топалова съумя да спечели само три гейма

от в 06:52 на 07.01.2023
Калоян Соколов

Гергана Топалова остави отлични впечатления с представянето си на United Cup, където съумя да спечели сет срещу световната номер 29 Елизе Мертенс. Това определено даде сериозни надежди за едно силно представяне от българката в хода на сезона и атака на квалификациите в следващите турнири от Големия шлем. Днес обаче Гери остана далеч от най-доброто си равнище и загуби с разгромното 0:6 3:6 в откриващия кръг от пресявкие на WTA 250 надпреварата в Хобарт. Това се явяваше дебют на родната ни представителка в турнир на най-високото равнище в женския тенис, а явно напрежението се оказа непреодолим фактор за нея и опитната французойка Даян Пари не срещна трудности да преодолее съпротивата на нашата сънародничка.

Топалова имаше точки за пробив още в откриващия гейм, но не се възползва от тази си възможност и световната номер 111 удържа подаването си, което се оказа повратен момент в откриващия сет, защото Гери така и не можа да спечели нито един гейм в него.

Втората част потегли значително по-оптимитично за българката, която поведе с ранен брейк за 2:1, ала Пари веднага достигна до паритет в резултата. Гери не се предаде и взе следващото си подаване, за да изравни при 3:3, само че оттам насетне съумя да завоюва само още една точка до края на мача и закономерно допусна поражение.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В дебюта си на ниво WTA: Гергана Топалова съумя да спечели само три гейма Калоян Соколов
Теми:  
united cup | wta | бгтенис | гергана топалова | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook