В дербито на лудите глави: Остапенко разби отстранилата Швьонтек и е на 1/4-финал на Уимбълдън

от в 18:57 на 08.07.2024
Елеонора Александрова

Йелена Остапенко е предпоследната четвъртфиналистка при жените на Уимбълдън. В битка между две от най-противоречивите личности в WTA тура, 13-тата в схемата победи без проблеми тенисистката, отстранила Ига Швьонтек, Юлия Путинцева, с 6:2 6:3 за 70 минути игрово време и ще очаква победителката от мача между Даниел Колинс и Барбора Крейчикова.

Още в самото начало Остапенко пое инициативата, налагайки своя агресивен стил на игра. За разлика от нея, казахстанката разчиташе на това да не допуска много грешки, ала стратегията ѝ не проработи, тъй като латвийката спечели първите пет гейма в сета. Макар и след това някогашната номер 5 да започваше да допуска неточности, което позволи на световната номер 35 да намали изоставането си. Все пак по-високоранкираната тенисистка не позволи на съперничката си да сътвори обрат и с 6:2 поведе в резултата.

Добрите знаци, които Путинцева показа в края на първата част се пренесоха и във втората. Втората ракета на Казахстан съумя да реализира пробив още в първия сервис гейм на бившата шампионка от Ролан Гарос. Остапенко обаче бързо изравни резултата, след което следваха минути на равностоен тенис от двете страни. Все пак бившата номер 5 отново пое инициативата след 2:2 и губейки само един гейм оттам насетне, затвърди превъзходството си над съперничката си и се класира за своя първи четвъртфинал на Уимбълдън от 2018-та година насам, а Путинцева не спираше с негативните гримаси и дори не изгледа съперничката си при поздрава между двете.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В дербито на лудите глави: Остапенко разби отстранилата Швьонтек и е на 1/4-финал на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | йелена остапенко | Обзори | уимбълдън | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook