В дуел на последните вицеолимпийски шампиони: Алкарас срази първия поставен на пътя си в Пекин

от в 12:40 на 30.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше значително по-сериозно тестван спрямо предходните си два мача на ATP 500 надпреварата в Пекин, но и Карен Хачаное не съумя да спре победния му ход. Алкарас трябваше да хвърли всички сили, за да спечели откриващия сет в битката на последните двама вицеолимпийски шампиони, но постепенно фаворитът взе силите на своя съперник и го надигра с крайното 7:5 6:2 за 1 час и 36 минути игрово време.

Карлитос този път остана далеч от изключително високото равнище, което ни показваше от Laver Cup насам и завърши мача с повече непредизвикани грешки спрямо уинъри, но и това се оказа достатъчно за триумф над бившия шампион от Мастърса в Париж, а в полуфиналната фаза бихме могли да наблюдаваме сблъсък между 4-кратния "мейджър" шампион и миналогодишния финалист Даниил Медведев.

Световният номер три се опита да вземе аванс още в самото начало, но Хачанов можеше да се облегне на мощния си начален удар и се измъкна в първия си сервис гейм, отразявайки брейкбол. Впоследствие самият руснак можеше да пробие за преднина от 3:1, само че фаворитът се измъкна от тежката ситуация, а това даде нов импулс в играта му и той седна на почивка с брейк преднина за 3:2.

Последва комшарен гейм на начален удар за втория поставен, който допусна сериия от непредизвикани грешки и закономерно руснакът съумя да изравни за 3:3. Седмият поставен продължаваше да стои много равностойно на корта и използваше всяка една възможност, за да влезе в атакуващ режим, като при 4:4 измъкна много тежко подаване и се доближи само на гейм от спечелването на сета.

Тогава Карлитос пое нещата в свои ръце и направи тесен корта за своя съперник, демонстрирайки феноменална защита, която беше в основната на неговия обрат, който му донесе спечелването на частта след 3 поредни спечелени гейма.

Хачанов наглед не се обезкуражи и нямаше проблеми на собствен сервис до 2:1 в своя полза във втория сет, но видимо темпото започна да идва прекалено високо за бившия представител на топ 10 и умората го налегна сериозно. Аутсайдерът трудно вече печелеше дори и една точка, а Алкарас като на шега спечели следващите 5 гейма и се поздрави с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В дуел на последните вицеолимпийски шампиони: Алкарас срази първия поставен на пътя си в Пекин Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook