В духа на феърплея: Майката на Циципас със страхотен жест към бащата на съперника

от в 11:03 на 27.05.2022
Калоян Соколов

Вчера Зденек Колар накара цялата френска публика да го подкрепи в двубоя му среща Стефанос Циципас, показвайки тенис достоен за място сред най-добрите в света. Чешкият квалификант никога досега не беше преодолявал квалификациите на надпревара от Големия шлем и години наред се състезаваше на по-ниските категории турнири, но вчера направи невероятна реклама на Чаланджър Тура и беше само на точка от вкарването на мача в пети решителен сет. Сблъсъкът продължи над 4 часа, а Циципас вложи всяка частица от себе си, за да се поздрави с успеха и накрая празнуваше все едно е спечелил титлата в Париж.

Впоследствие гъркът отдадено заслуженото на опонента си, като призна как направо е бил подлуден от невероятния му тенис. Световният номер 134 нямаше какво да губи, а това му помогна да играе изключително освободено и именно той беше в основната на това да станем свидетели на най-качествения сблъсък от началото на Ролан Гарос. 26-годишният чех плени сърцата на всеки един зрител по трибуните и беше изпратен от корта с овации, на които дори Рафаел Надал и Новак Джокович биха завидели.

Изглежда пък, че майката на Стефанос също не е останала безразлична към великолепното представяне на Колар, което я накара да създаде един от най-хубавите моменти досега в надпреварата. Бившата тенисистка се разходи специално до мястото, където седеше Зденек Колар-старши и поздрави топло бащата за прекрасните изяви на неговия син.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В духа на феърплея: Майката на Циципас със страхотен жест към бащата на съперника Калоян Соколов
Теми:  
зденек колар | любопитно | ролан гарос 2022 | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook