В един от най-очакваните мачове: Тиафо потегли с победа над бивш ,,Мастърс" шампион

от в 15:29 на 14.01.2024
Кристиян Клепалски

Световният номер 17 Франсис Тиафо победи първата ракета на Хърватия Борна Чорич с 6:3, 7:6(7), 2:6, 6:3 в един от най-очакваните мачове в първия кръг на Аустрелиан Оупън. Американецът направи в хода на двубоя цели 46 непредизвикани грешки, но въпреки това успя да се справи с опонента си след 3 часа и половина игра на Маргарет Корт Арена. С този успех, Тиафо се класира за втория кръг на Аустрелиан Оупън, където ще се изправи срещу чешкият тенисист Томаш Махац, който елиминира в 3 сета японецът Шинтаро Мочизуки в първи кръг. 25-годишният американски тенисист използва много добре своят сервис, на фона на грешки си, като направи общо 15 аса. 

След равностойно начало и на двамата, Борна Чорич допусна пробив при резултат 3:4 за Тиафо, който се оказа и решаващ за крайният изход на сета. 17-тият в света успя да си вземе сервис гейма, макар и да бе под напрежение до последно, и да поведе в резултата в сетовете. 

Втората част ни предложи доста голяма драма, след като хърватският представител поведе с 2:0 гейма в началото, но много бързо съперникът му успя да върне пробива. До краят на самия сет и двамата тенисисти си взеха всички подавания, за да се стигне до тайбрек, който бе спечелен от първата ракета на САЩ. 

Играта обаче на Борна Чорич се подобри и в третият сет се възползва от колебливостта на Тиафо, като успя да спечели маратонски гейм на сервиса му. Това беше и повратният момент на тази трета част, който се оказа и решаващ за крайния й изход. 

В последният четвърти сет американският тенисист проби на два пъти Чорич и по този начин затвори срещата в своя полза. Имаше възможности да се задържи за повече в четвъртия сет 27-годишния тенисист, но не можа да издържи на трудния мач, който изигра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В един от най-очакваните мачове: Тиафо потегли с победа над бивш ,,Мастърс" шампион Кристиян Клепалски
Теми:  
Аустрелиън Оупън | борна чорич | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook