В един от най-силните си мачове: Циципас не остави шансове на бивш "мейджър" полуфиналист в ИУ!

от в 21:41 на 10.03.2024
Елеонора Александрова

Последните няколко месеца бяха истинско предизвикателство за Стефанос Циципас. Резултатите на гърка в големите турнири не бяха оптимални, спрямо неговите стандарти, поради което той напусна топ 10. В Индиън Уелс обаче той не е допуснал сет в хода на кампанията. След като във втори кръг победи бившия представител на топ 10, Лука Пуй, днес той не изпита затруднения срещу още един някогашен топ 10 играч - Франсис Тиафо за почти 80 минути игра с резултат 6:3, 6:3.

Още в самото начало бившият номер 3 установи контрол над опонента си, реализирайки ранен пробив. Представителят на южната ни съседка успя да спечели още едно подаване от началния удар на американеца и поведе с комфортното 5:1. След това обаче бившият "мейджър" полуфиналист вдигна темпото си на игра, което му позволи да намали изоставането си, ала в деветия гейм Циципас не позволи да осъществи обрат, като по този начин поведе с 6:3.

По подобие на първия сет, фаворитът в двубоя реализира ранен пробив и във втория, което му позволи да доминира играта. За разлика от при първата половина, във втората двукратният шампион от Големия шлем не позволи на противника си да се върне в играта, макар и Тиафо да имаше възможност за това. Така гъркът повтори резултата от предната част и се класира за следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В един от най-силните си мачове: Циципас не остави шансове на бивш "мейджър" полуфиналист в ИУ! Елеонора Александрова
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook