В групата на България: Циципас се разправи с Гофен и изравни резултата за Гърция

от в 09:56 на 02.01.2023
Мирела Николова

Отборът на България попадна в една и съща група с отборите на Гърция и Белгия в дебютното издание на United Cup, но за съжаление, нашият тим е първият, който със сигурност няма да излезе от груповата фаза на надпреварата, след като победи Белгия с 3:2, но инкасира загуба с 1:4 срещу Гърция. През днешния ден въпросните две държави излизат една срещу друга в спор за челното място в групата, което ще им осигури т.нар. "градски финал" в Пърт срещу победителите от група F.

По-рано през днешния ден Алисън Ван Уйтванк даде преднина на белгийците, надигравайки Деспина Папамихаил в двубоя на вторите ракети при жените. В изключително оспорвана среща, продължила повече от два часа и половина, световната №158 бе по-стабилната от двете в решителните минути и заслужено наложи волята си, оформяйки крайното 7:5 2:6 6:3.

Впоследствие кортът в Пърт стана арена на сблъсъка, противопоставящ двамата най-добри играчи на двете страни в лицето на Стефанос Циципас и Давид Гофен. Без да срещне каквито и да било затруднения, четвъртият в света успя да изравни общия резултат между Гърция и Белгия, постигайки разгромна победа с 6:3 6:2 след само час и 19 минути игра.

В дебютната част началният удар на балканеца функционираше безупречно и бързите точки от сервис се трупаха в неговия актив. Той бързо пое контрол върху разиграванията от дъното на корта, като благодарение на мощните си и дълбоко пласирани удари успяваше да пречупи защитата на съперника и да предизвика грешка от неговата ракета. Решителният пробив дойде в осмия гейм, когато Циципас се възползва от серия неточности на белгиеца, и съвсем скоро бе сложен край на откриващия сет в полза на гърка.

Статуквото на корта се запази и във втората част, когато световният №4 продължи да има предимство в разиграванията както от дъното на корта, така и в тези в близост до мрежата. Единствените затруднения за него дойдоха в четвъртия гейм, където трябваше да спасява три брейкбола, но след като успешно издържа теста, впоследствие не загуби нито гейм повече и осъществявайки два пробива, узакони крайната победа. 

An impressive display from @steftsitsipas, defeating David Goffin 6-3 6-2 to level the tie#UnitedCup pic.twitter.com/qiQ4YkyhHh


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В групата на България: Циципас се разправи с Гофен и изравни резултата за Гърция Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | wta | белгия | българия | гърция | давид гофен | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook