В истински трилър: Паолини надви Калинская и ознаменува първата си WTA-1000 титла!

от в 19:30 на 24.02.2024
Елеонора Александрова

Жасмин Паолини е новата шампионка на Дубай. Макар и имената на финалистките на втория WTA-1000 турнир на да изглеждаха напълно неочаквани, те ни предложиха истинско шоу, пълно с обрати, като в крайна сметка италианката победи Анна Калинская с 4:6, 7:5, 7:5. Така шампионката ще направи своя дебют в топ 15 в WTA ранглистата, а рускинята ще бъде в топ 25 за първи път в кариерата си.

Калинская пренесе силната си форма от предните мачове и в началото на финалния, като още в самото начало тя спечели подаване от началния удар на опонентката си, чрез който да си осигури преднина. Въпреки това, Паолини успя да изравни резултата на 4:4. Точно тогава обаче четвъртфиналистката на Аустрелиън Оупън отново вдигна темпото си на игра и така поведе с 6:4.

По подобен начин започна и втората част на двубоя. С пробив още от първия гейм, нещата изглеждаха в полза на рускинята, ала след 3:3 ролите се размениха и опонентката й бе тази, която се намираше в печелившата позиция, от която се възползва по най-добрия начин и изравни сетовете, печелейки втория със 7:5.

Третият сет изглеждаше, като повторение на първия, където везните бяха наклонени в полза на Калинская. Тя успя да спечели две подавания от началния удар на Паолини, а опонентката й - едно, което осигури удобна преднина на "екзекуторката" на Швьонтек и Гоф. При 5:3, когато сервираше за мача обаче започна да губи темпото си на игра, за сметка на тази на италианката. Така Паолини спечели следващите 4 гейма, чрез което триумфира с първата си титла на ниво WTA-1000 в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В истински трилър: Паолини надви Калинская и ознаменува първата си WTA-1000 титла! Елеонора Александрова
Теми:  
жасмин паолини

Коментари





Следвайте ни в Facebook