В истински трилър: Руне бе на две точки от загубата, но сътвори обрат над световния №41 в Мадрид!

от в 22:57 на 26.04.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне продължава да показва сериозно непостоянство през последните няколко месеца. Датчанинът стигна до четвъртфиналите в Монте Карло, печелейки сет срещу Яник Синер, ала още в следващия турнир (Берлин) претърпя разгром от Ян-Ленард Щруф. Днес той бе близо до това да понесе второ поредно поражение срещу едно от откритията на сезона в лицето на Мариано Навоне, ала скандинавецът показа по-здрави нерви и по-добра тактика и така успя да спечели двубоя с 5:7, 7:6(2), 6:4. В следващия кръг той ще срещне победителя от мача между Талон Грийкспор и Таро Даниел.

Още в самото начало аржентинецът даде сериозна заявка. Първият гейм бе истинска игра на нерви, като още от този момент бившият номер 4 показваше слабости в играта си. Това позволи на южноамериканеца да пробие сервиса на фаворита. Макар и Навоне да продължаваше да поддържа високото си ниво, агресивната, но и ефективна игра на Руне помогна на датчанина да отвърне на пробива. Следващите геймове минаваха експресно до 5:5, когато финалистът от Букурещ отново успя сензационно да поведе с брейк и този път запази преднината си, за да поведе със 7:5.

Нивото на игра и на двамата тенисисти се повиши във втория сет. Навоне разчиташе на солиден тенис от дъното на корта, докато Руне атакуваше при всеки един удобен възможен момент. При 5:5 обаче световният номер 41 съумя да реализира късен пробив и така още в следващия гейм можеше да сервира за успеха в мача.

Точно тогава бившият представител на топ 10 направи всичко възможно, за да остане в играта и така двамата играчи стигнаха до тайбрек. В дългия гейм Руне показа защо е по-високо ранкираният тенисист и изцяло доминираше играта, за да изравни резултата в сетовете.

Краят на втората част се оказа повратната точка за развитието на срещата. Скандинавецът изглеждаше видимо освежен, за разлика от неговия опонент, който изглеждаше все по-демотивиран, заради пропуснатата възможност в предния сет. Ролите изглеждаха напълно разменени, като Руне успя да поведе с 5:1. Тогава изведнъж играта му претърпя сериозен спад, докато Навоне отново изглеждаше уверен в себе си, което му помогна да навакса изоставането си, а при 5:4 аржентинецът беше много близо и до изравняването на резултата, ала световният номер 12 успя да запази преднината си и да намери място в следващия кръг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В истински трилър: Руне бе на две точки от загубата, но сътвори обрат над световния №41 в Мадрид! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook