В италианско дерби: Синер се разправи с финалиста от 2020-а и е сред топ 8 във Виена!

от в 21:44 на 26.10.2023
Мартин Петков

Яник Синер не допусна изненада в италианското дерби на турнира във Виена и безпроблемно се класира за четвъртфиналната фаза в надпреварата. Световният номер 4 затвърди силната спортна форма, в която се намира, като надгради над победата си срещу Бен Шелтън и взе скалпа на сънародника си Лоренцо Сонего, сломявайки го с 6:2 6:3. Така италианецът си осигури място сред четвъртфиналистите в състезанието, където в опит да продължи напред към полуфиналите ще се изправи срещу един измежду Франсис Тиафо и Гаел Монфис.

Шампионът в Пекин побърза още от самото начало на двубоя да докаже ролята си на фаворит в съревнованието и взе превес в размените от основната линия, като умело изчакваше момента да нанесе печелившо отиграване и се откъсна напред в резултата с пробив аванс. Впоследствие игровото предимство на втория поставен го изведе до пълен контрол над случващото се в сблъсъка и той трупаше сериозни дивиденти от множеството грешки на сънародника си, като дублира преднината си и се поздрави с успеха в откриващия сет.

Със старта на втората част световният номер 52, който е и бивш финалист в надпреварата, подобри значително качеството на ударите си и влизаше все по-уверено в "престрелките" от основната линия със своя добър приятел, като съумяваше да реализира купища уинъри, които в даден момент го изведоха до брейкбол. Именно това се оказа и фундаменталната ситуация в сета, след като Синер намери оптималното си равнище под напрежение и вдигна оборотите, което му позволи да наложи доминацията си в следващите минути и той осъществи знаков пробив, донесъл му победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В италианско дерби: Синер се разправи с финалиста от 2020-а и е сред топ 8 във Виена! Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | лоренцо сонего | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook