В италианското дерби: Безпогрешен Музети подчини Беретини и вдигна трофея в Неапол!

от в 18:27 на 23.10.2022
Мирела Николова

Турнирът в Неапол не премина никак гладко, имайки предвид множеството оплаквания на играчите от условията и настилката, на която трябваше да бъде проведена надпреварата. Въпреки това обаче домакинската публика едва ли би могла да бъде недоволна от стечението на събитията, тъй като в сблъсъка за титлата взеха участие двама италиански представители в лицето на Матео Беретини и Лоренцо Музети. Двамата сътвориха зрелищен двубой, изпълнен с красиви отигравания, но в крайна сметка Музети се оказа по-добрият и заслужено триумфира след 7:6(5) 6:2, вдигайки втора титла в кариерата си.

От началото на срещата ставахме свидетели на редица първокласни разигравания, в които двамата финалисти често опитваха смяна на посоката с цел предизвикване на грешка от противниковата страна. В играта на Беретини липсваше характерната за него агресия, което позволяваше на Музети да диктува темпото в разиграванията. Така младокът достигна до общо шест възможности за пробив в хода на сета, но именно тогава сервисът на миналогодишния финалист от Уимбълдън му се притече на помощ и опасностите бяха избегнати. Развръзката на този толкова равностоен сет логично дойде в тайбрек, където един-единствен минибрейк наклони везните в полза на Музети, който не се поколеба и се възползва от шанса си, затваряйки откриващата част в своя полза.

Загубата на предходния сет даде своето отражение върху увереността на римлянина в първите минути на втората част, където колебанията в играта му доведоха до пробив още на старта за 20-годишния му съперник. Въпреки обстоятелствата Беретини продължи да търси начини да се завърне в мача, ала Музети го надиграваше по всеки един показател и съвсем скоро младокът дублира аванса си от брейк, след което бе само въпрос на време да доведе нещата до успешен за себе си завършек. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В италианското дерби: Безпогрешен Музети подчини Беретини и вдигна трофея в Неапол! Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | матео беретини | неапол | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook