В изцяло нов състав: България разгроми Турция и остана на пето място в Billie Jean King Cup

от в 14:09 на 15.04.2023
Калоян Соколов

Отборът на България за Billie Jean King Cup записа своята четвърта победа в общо шест мача. По този начин нашите момичета завършиха на пето място от общо 12 отбора в Евро-африканската зона и само едно място ги раздели от възможността да играят плейоф за изкачване в Световната група, което е най-високото възможно ниво в състезанието.

Днес капитанът Дора Рангелова реши да заложи на по-различен състав и даде почивка на Лия Каратанчева и Гергана Топалова, които досега бяха с основна заслуга за добрите резултати на тима. Така шанс за изява получиха Денислава Глушкова и Изабелла Шиникова, които досега бяха загубили единствените си срещи в турнира, когато Сърбия се наложи с 2:1 успеха над селекцията ни, но този път Денислава и Изабелла се представиха далеч по-убедително, постигайки победи в синглите си и така нямаше нужда от решителен трети мач на двойки.

Глушкова се наложи с 6:3 6:4 над Берфу Ченгиз (номер 287), а Шиникова преодоля съпротивата на Чаала Бююкакчай, която в миналото беше номер 60 в света и има завоювана WTA титла - 6:3 1:6 6:1. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В изцяло нов състав: България разгроми Турция и остана на пето място в Billie Jean King Cup Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | wta | бгтенис | българия | денислава глушкова | изабелла шиникова | Турция

Коментари





Следвайте ни в Facebook