В компанията на Зверев, Медведев и Фриц: Григор добави още един турнир в календара си

от в 19:59 на 26.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров заяви пореден турнир в своята програма. Българинът не крие, че голямата му цел е класиране на ATP финалите в Торино и през миналата седмица добави ATP 250 състезанието към Стокхолм в своя график, а днес стана ясно, че Димитров за седма поредна година ще участива на турнира във Виена (21 - 27 октомври), където преди две години достигна до полуфиналите.

Разбира се, участието на Григор в тези надпревари зависи от неговото физическо състояние, имайки предвид, че в момента то е далеч от оптимално и това доведе до вчерашното отказване на първата ни ракета от участие в Пекин. Така световният номер 10 ще има една седмица на разположение да се възстанови, след което ще се впусне за участие на Мастърса в Шанхай.

Интересното, е че турнирите в Шанхай, Стокхом, Виена и Париж (където Григор е миналогодишен финалист и е само въпрос на време да обяви своето участие) са един след друг и така за нашия сънародник се очертава много тежък едномесечен цикъл, в който той няма да има абсолютно никаква почивка.

Освен Григор, в австрийската столица ще видим още трима представители на челната десетка, а именно Александър Зверев, Даниил Медведев и Тейлър Фриц. В турнира също ще се включат Алекс Де Минор, Томи Пол, Лоренцо Музети и Франсис Тиафо, които се явяват като едни от сериозните конкуренти на родния ни представител за място в Торино, а безспорно седмицата във Виена ще е най-специална за местния герой Доминик Тийм, който ще сложи край на своята кариера пред родна публика.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В компанията на Зверев, Медведев и Фриц: Григор добави още един турнир в календара си Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook