В конкуренцията на Григор: Алкарас спечели наградата за спортсмен на 2023-та година

от в 03:47 на 16.12.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас спечели наградата на Стефан Едберг в категорията за спортсмен на годината, като задмина в съответния показател родната ни първа ракета Григор Димитров. Най-добрият български тенисист неведнъж в хода на кариерата си се е доказал като истински джентълмен на корта и извън него, с което е заслужил изцяло уважението на колегите си в спорта, но въпреки това, то младият испанец и бивш номер едно изпревари Гришо в класацията, за да спечели първото си отличие в тази категория от годишните награди на АТР.

В посланието си, след определянето за спортсмен на сезон 2023-та, двукратният шампион в Големия шлем сподели следното чрез видео в социалните мрежи:

"Толкова съм щастлив да спечеля наградата на Стефан Едберг за спортсменство. Поласкан съм особено от факта, че при тази награда гласуването е на моите колеги на корта. Това означава наистина много за мен, благодаря на всички ви.", каза Карлитос, който се отличи с няколко изключително добронамерени прояви в хода на годината, сред които пожелания за бързо възстановяване към контузени играчи и споделянето на чадъра си с децата за топките при дъждовна пауза, което бързо му отреди репутацията на един от най-големите спортсмени в света на тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В конкуренцията на Григор: Алкарас спечели наградата за спортсмен на 2023-та година Мартин Петков
Теми:  
atp | григор димитров | карлос алкарас | спортсмен

Коментари





Следвайте ни в Facebook