В мач без пробиви: Циципас подчини 19-годишен тийнейджър и е 1/4-финалист в Астана

от в 18:56 на 05.10.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Стефанос Циципас потегли с убедителен успех в Астана над участващия с "уайлдкард" Михаил Кукушкин, а днес записа нова двусетова победа, след като наложи волята си над 19-годишната италианска надежда Лука Нарди. По време на двубоя станахме свидетели на своеобразно показно на сервис от страна на двамата играчи, поради което не се стигна до нито един пробив в хода на срещата и тя бе решена в два тайбрека, всеки от които спечелен от световния №6, който успя да оформи крайното 7:6(2) 7:6(3) след час и 47 минути игра. Така той продължава към четвъртфиналната фаза на АТР 500 турнира в Казахстан, където го очаква сблъсък с Александър Бублик или седмия поставен Хуберт Хуркач.

Още от самото начало на мача двамата състезатели демонстрираха изключително стабилно ниво от линията за начален удар и посрещачът бе изцяло лишен от възможности за пробив. Младият италианец успяваше да остане напълно равностоен на по-високоранкирания си опонент и благодарение на мощните си удари от основната линия вкара сета в решителен тайбрек. Там обаче по-сериозният опит на финалиста от миналогодишния Ролан Гарос взе връх и фаворитът набързо си изгради преднина от 6:1 точки, скоро след което затвори откриващата част в своя полза.

Доминацията на сервиращите продължи да властва на корта и във втория сет, където паритетът също остана непокътнат до самия край. Единствените брейкболи в срещата дойдоха в подаването на гърка при 5:5, ала тогава началният му удар отново заработи на пълни обороти и опасността бързо бе заличена след серия светкавични комбинации. Така се стигна до нов тайбрек, в който Циципас отново не се поддаде на напрежението и съумя да пречупи неопитния си съперник, за да си гарантира място сред най-добрите 8 в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач без пробиви: Циципас подчини 19-годишен тийнейджър и е 1/4-финалист в Астана Мирела Николова
Теми:  
atp | астана | лука нарди | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook