В мач, изпълнен с обрати: Свитолина оцеля и сломи Радукану за място на 1/4-финалите

от в 10:43 на 04.01.2024
Мартин Вичев

Елина Свитолина победи бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану в истински тенис спектакъл на турнира в Окланд, продължил 2 часа и 49 минути - 7:6(5) 6:7(3) 1:6. Мачът беше изпълнен с обрати и интересни моменти, като накрая опитът си каза думата, и победителка от двубоя излезе украинката. Тя продължава напред, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу Мари Бузкова.

Мачът започна равнойстойно, като първите два гейма бяха на сметката на сервиращите тенисистки. В третият гейм, Радукану вдигна оборотите и достигна до две точки за пробив, които обаче бяха спасени от Свитолина и тя изравни точките. Впоследствие, британката достигна до още цели четири възможности да излезе напред в резултата, и така след общо шест брейк поинта, то тя реализира пробива. При 3:1, бившата шампионка на ЮС Оупън, отново достигна до възможност да пробие сервиза на украинката и се възползва, приближавайки се много близо до спечелването на сета. Когато обаче всичко изглеждаше сигурно и британката се виждаше като победител в откриващата част, сервирайки при 5:2, то Свитолина от нищото повиши значително нивото си и след страхотна игра върна и двата пробива, с които изоставаше. В крайна сметка, развръзката предстоеше да бъде направена в тайбрек. В ходът на дългия 13-ти гейм, двете си размениха по един минипробив до 6:5, когато Радукану реализира нов минибрейк, с който грабна сета - 7:6(4) 

Началото на вторият сет, бе белязано от размяна на пробиви между двете състезателки, като първа бе украинката. Въпреки това, тя реализира нов брейк за 2:1 и този път успя да го затвърди, за да поведе с 3:1. Радукану обаче не и остана длъжна и вдигна значително нивото си на игра, печелейки следващите три гейма, излизайки напред с 4:3. До края изненади нямаше, като двете състезателки печелеха безпроблемно геймовете си и предстоеше да станем свидетели на нов тайбрек. В крайна сметка, победителка в сета бе Свитолина, която спечели тайбрека със 7:3 точки и изравни частите. 

Третият сет, за съжаление не предостави интрига. Опитната Свитолина наложи волята си и реализира цели 2 пробива, като в същото време лесно затваряше геймовете си. След всичко, украинката спечели мача с 6:1 в третата част и се поздрави с победата, продължавайки напред в турнира.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В мач, изпълнен с обрати: Свитолина оцеля и сломи Радукану за място на 1/4-финалите Мартин Вичев
Теми:  
елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook