В мач между бивши шампионки от US Open: Андрееску изхвърли Радукану още на старта в Маями

от в 20:43 на 22.03.2023
Калоян Соколов

Ема Радукану определено даде поводи за оптимизъм с представянето си на надпреварата в Индиън Уелс, където за пръв път през сезона спечели три поредни срещи и освен това постигна най-голямата си победа от над една година насам, след като повали световната номер 12 към него момент - Беатриз Хадад Мая. 

Всичко това обаче беше бързо изтрито на старта в Маями, където тя срещна друга бивша шампионка от US Open, а именно Бианка Андрееску. Канадката до голяма степен имаше сходна съдба като тази на Радукану, тъй като също спечели надпреварата в Ню Йорк, докато е още в тийнейджърска възраст и впоследствие не можа да оправдае големите очаквания към себе си.

Днес обаче световната номер 31 доказа, че все още може да играе първокласен тенис, когато е в оптимално физическо състояние и надигра британката в мача на деня с 6:3 3:6 6:2, за да продължи към втория кръг на надпреварата, където ще премери сили с Мария Сакари.

Андрееску загуби първите две точки на собствено подаване в мача, но бързо заличи неубедителния старт и влезе в серия от много тежки удари, които пробиваха неизменно защитата на нейната съперничка и така канадката се откъсна напред с 3:0 гейма. 20-годишната тенисистка все пак намери сили да направи двубоя малко по-равностоен и най-после се разписа в резултата, но оттам насетне нямаше абсолютно никакви шансове на ретур, а самата тя едвам измъкваше собствените си сервис геймове и напълно закономерно откриващия сет беше спечелен от по-високоранкираната състезателка.

Ситуацията на корта се промени сериозно във втората част, защото Радукану повиши значително скоростта на своите отигравания и вече разиграваше напълно равностойно със своята опонентка, като дори често стигаше до направата на уинъри. Канадката пък сякаш позагуби от първоначалната си свежест и определено не беше в неин плюс, когато в осмия гейм се стигна до цели десет равенства в собствения ѝ сервис гейм, а накрая световната номер 72 осъществи брейк и впоследствие беше безкомпромисна на собствено подаване, за да провокира изиграването на решителен сет.

Там нещата бяха напът да стартират катастрофално за Андрееску, но тя съумя да измъкне сервиса си от 0:40 и излезе напред в резултата. Последваха светкавични геймове в полза на тенисистките разполагащи с началния удар, докато стигнем до 2:1, когато ролите се размениха и 31-вата в света на свой ред имаше три брейкбола, ала и тя не можа да оползотвори шансовете си. Изведнъж бившата номер 4 се завърна към изявите си от началните минути на сблъсъка и до последно контролираше случващото се на корта, като не отпусна нито гейм повече на съперничката си и заслужено продължи към втория кръг в Маями.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач между бивши шампионки от US Open: Андрееску изхвърли Радукану още на старта в Маями Калоян Соколов
Теми:  
wta | бианка андрееску | ема радукану | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook