В мач между представителки на топ 10: Сакари подчини шампионката от WTA Финалите в Доха

от в 23:08 на 16.02.2023
Мартин Петков

Мария Сакари от началото на тазгодишната тенис кампания нагледно ни демонстрира двете лица в представянето си на корта, като от първокласни продукции на корта стигаше до поражения срещу видимо непретенциозни съпернички. През днешния ден на елитната WTA 500 надпревара в Доха обаче гъркинята постигна своя трети успех в катарската столица, след като в същинско зрелище остана по-постоянна и повали Каролин Гарсия след 2 часа и 43 минути на корта - 6:2 6:7(5) 7:6(5). По този начин световната номер 7 се класира за полуфиналната фаза в състезанието и в спор за място в мача за отличието ще срещне втората поставена в схемата - Джесика Пегула.

Гъркинята потегли ударно в двубоя, след като многократно предугади действията на съперничката си, като неизменно заемеше по-добрата позиция в миговете си на ретур, което ѝ донесе ранен пробив аванс в актива. Шампионката от WTA Финалите в това време видимо не можеше да се съвземе от първоначалния шок, като неистово бъркаше в немалка поредица от свои отигравания и Сакари се възползва, за да дублира преднината си в резултата, преди броени минути по-късно да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част съотношението на силите между двете представителки на световния топ 10 се изравни, като подаванията им протичаха при пълна доминация на сервиращите. В това русло бяхме отведени до заключителните моменти в сета, когато Гарсия на два пъти беше близо до това да отмъкне началния удар на противничката си и дори разполагаше със сетбол, но позволи да изгуби инициативата и след като на свой ред отрази брейкбол, то тайбрек беше логичният изход от ситуацията. В него Сакари първа се сдоби с предимство от минипробив и поддържаше водачеството до 5:4 пункта в своя полза, когато загуби последователно двете си подавания и световната номер 5 възстанови равенството в отделните части.

Решителният трети сет представляваше нагледен пример за класата на начален удар, с която разполагат участничките от Финалите на WTA, като без да видим нито една възможност за брейк, заключителният сблъсък от четвъртфиналите в катарската столица влезе в нов дълъг гейм. В него противоположно на по-рано в срещата преимуществото в по-голямата част от времето беше на страната на Гарсия, ала в късна драма Сакари остана по-солидна от основната линия и оползотвори втория си мачбол, за да подпечата първокласната си победа в Доха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач между представителки на топ 10: Сакари подчини шампионката от WTA Финалите в Доха Мартин Петков
Теми:  
wta | доха | каролин гарсия | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook