В мач с 45 брейкбола: Томова отстъпи пред 1/2-финалистка на АО и вече мисли за Олимпиадата

от в 16:03 на 24.07.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова отново не можа да преодолее съпротивата на Магда Линет. Полякината е доказано една от най-трудните съперничка за нашата първа ракета при дамите и днес я надигра за четвърти път в общо толкова срещи между двете, с което я отстрани на 1/4-финалите на WTA 250 клей надпреварата в Прага - 4:6 6:3 6:2 в полза на Линет за 2 часа и 52 минути игрово време.

Томова имаше преднина от сет и пробив, но изобщо не можеше да разчита на началния си удар, след като спечели едва 48 процента от разиграванията на своето първо подаване и допусна 5 двойни грешки срещу нито един реализиран ас. Любопитното беше, че в мача станахме свидетели на 45 брейкбола пред двете тенисистки и общо 16 реализирани пробива, а за родната ни представителка предстои пътуване за Париж, където този уикенд ще стартира участието си на своята първа Олимпиада.

Мачът стартира с 5 последователни пробива, като нашата сънародничка първа съмя да задържи подаването си и така да поведе с 4:2. Същото обаче стори и бившата полуфиналистка на Аустрелиън Оупън, която впоследствие за трети път осъществи рибрейк и изравни за 4:4. Световната номер 48 дори имаше геймбол, за да вземе аванс за пръв път от началото на срещата, но българката се възползва от общо петия си брейкбол в гейма и впоследствие затвори сета на собствен сервис.

Вики започна чудесно и във втората част, където веднага реализира пробив на нула, само че Линет веднага отвърна на предизвикателството и скоро самата тя водеше с брейк при 4:2. Томова отмъкна следващото подаване на съперничката си и изглеждаше, че ще достигне до паритет в резултата, след като отрази успешно цели 8 брейбола и на свой ред имаше шанс да затвори гейма, но в крайна сметка се пропука и Линет съумя да спечели този толкова оспорван сет в своя полза.

Първата ни ракета заличи две точки за пробив в дебютната си изява от сервис линията в решителната част и поведе с 1:0, ала оттам насетне полякинята пое нещата в свои ръце и осъществи серия от 4 поредни гейма в своя полза, за да поведе с 4:1. Наред беше дежурната серия от пробиви, която също изглеждаше, че ще достигне до четири, но Вики пропиля три брейкшанса при 5:2 за своята съперничка и напусна турнира в чешката столица, а другата седмица очакваме нашата сънародничка да запише поредно ново рекордно класиране.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В мач с 45 брейкбола: Томова отстъпи пред 1/2-финалистка на АО и вече мисли за Олимпиадата Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | прага

Коментари





Следвайте ни в Facebook