В мача на деня в Акапулко: Фриц не остави шансове на бивш полуфиналист от Уимбълдън!

от в 07:00 на 02.03.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц откри победоносно кампанията си на АТР 500 турнира в Акапулко, който се явява генерална репетиция за него преди Мастърса в Индиън Уелс, започващ идния понеделник, където световният номер 5 ще има тежката задача да защитава трофея си от миналия сезон, когато надигра Рафаел Надал в спор за отличието в родната си Калифорния. Американецът, който е бивш финалист от състезанието, се нуждаеше от обрат на старта в мексиканския град, за да надделее над сънародника си Джон Иснър, но днес далеч нямаше такива трудности срещу Денис Шаповалов, в съперничеството си с когото досега имаше едва две победи в седем мача, като се справи със съпротивата на левичаря за час и 17 минути на корта - 6:4 6:4. С успеха си третият поставен в схемата, който бива сочен като най-сериозен фаворит за трофея от надпреварата, се класира за четвъртфиналната фаза и ще срещне сънародника си и много добър Франсис Тиафо.

Още от самото начало на двубоя двамата състезатели демонстрираха онагледено класата на сервисите си, около които градяха и играта си, свеждайки броя на разиграванията до минимум, след като мигновено търсеха завършващо отиграване. Развитията на събитията в това русло се случваше на изключително високо темпо, преди канадецът пръв да допусне колебания в представянето си, които бяха продиктувани от невъзможността му на два пъти да приключи точката от бекхенд и Фриц светкавично се възползва от шанса си, за да реализира пробив, който бранеше от превъзходен начин на начален удар и се поздрави с успеха в откриващия сет.

Във втората част Шаповалов продължи да опитва да бъде по-активният тенисист на корта и работеше много, за да си осигурява позиции за печеливш удар, но грешките му в тези моменти до голяма степен го пречупиха и той предаде сервиса си в актива на американеца. Оттам насетне шампионът в Индиън Уелс установи траен контрол над случващото се, дублирайки предимството си в резултата и макар да допусна връщане на единия брейк, то световният номер 5 беше безупречен при втория си опит да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мача на деня в Акапулко: Фриц не остави шансове на бивш полуфиналист от Уимбълдън! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | денис шаповалов | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook