В мача на деня в Пекин: Медведев стопира шоуто на Монфис и разби проклятието Laver Cup

от в 09:27 на 27.09.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев записа своята 40-та победа за сезона и се превърна в един от малкото, които съумяха да разбият "проклятието Laver Cup", след като досега почти всички участници в отборната надпревара губеха своите откриващи мачове в Азия.

Бившият номер едно обаче се оказа имунизиран към това да сподели участта на повечето от своите съотборници и изглежда е привикнал достатъчно добре с часовата разлика и условията в Пекин, съдейки по много силното му представяне през днешния ден срещу Гаел Монфис.

Мачът между двама от най-нестандартните играчи в Тура се очакваше с голям интерес и шоуто беше налице в немалко разигравания, но не можем да кажем същото за интригата, тъй като руснакът беше много по-добрия от двамата на корта и надви френския ветеран с крайното 6:3 6:4 за 1 час и 33 минути игрово време.

Така Медведев вече има преднина от 3:2 победи в преките си сблъсъци с "Ла Монф" и в 1/8-финалите ще премери сили с един измежду Флавио Коболи и сънародника си Павел Котов.

Срещата стартира отлично за фаворита, след като той проби още на старта, но французинът отвърна с моментален рибрейк и първата почивка дойде при 2:1 гейма в полза на непоставения играч.

Оттам насетне обаче парижаннът не беше на себе си и изигра кошмарен сет за своите стандарти. Бившият номер 6 допусна цели 5 двойни грешки и печелеше по-малко от половината разигравания на първото си подаване, което позволи на миналогодишния финалист да пробие още два пъти съперниковия сервис и така с лекота да спечели откриващата част.

Серията на третия поставен продължи с пълна сила и той се изстреля напред с 3:0 във втория сет, като дори имаше възможност да реализира още един брейк, с който тотално да елиминира интригата в двубоя, само че тогава дойде време за шоуто на "Ла Монф", който за пореден път демоснтрира невероятния си демараж и направи редица зрелищни отигравания, които му помогнаха да изравни за 3:3.

Все пак логичното се случи и Медведев притисна своя опонент при 5:4 в своя полза, за да реши мача с общо петия си пробив в мача и така да стартира успешно своето азиатско турне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В мача на деня в Пекин: Медведев стопира шоуто на Монфис и разби проклятието Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | даниил медведев | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook