В мача на кръга: Олимпийската шампионка Женг със зрелищен обрат над финалистката от Торонто

от в 20:30 на 26.08.2024
Елеонора Александрова

Кинуен Женг победи Аманда Анисимова в най-очаквания женски мач в първия кръг на US Оупън. Двете тенисистки оправдаха очакванията за равностоен и вълнуващ двубой, като световната номер 7 елиминира американката с 4:6 6:4 6:2 за 2 часа и 18 минути игрово време, като в следващия кръг тя ще се изправи срещу сестрата на Мира Андреева - Ерика.

Първата част започна чудесно за по-нискоранкираната тенисистка, която налагаше високо темпо на игра, докато олимпийската шампионка допускаше множество неточности. Това позволи на американката да поеме инициативата в средата на сета, за да поведе с два пробива и да сервира за сета при 5:1. Точно тогава играта на Анисимова се разпадна, което позволи на китайката да спечели следващите три гейма, но това не бе достатъчно, за да сътвори обрат и така представителката на домакините поведе в сетовете.

Двете тенисистки ни предложиха много по-качествен тенис във втората част. По-високият интензитет в разиграванията определено бе по вкуса на китайката, която постепенно започваше да превъзхожда своята съперничка във всеки един аспект в петия гейм съумя да поведе с пробив. При 4:2 Женг имаше възможността да удвои аванса си, но финалистката в Торонто запази надеждите си за обрат живи. Все пак фаворитката запази до последно своя аванс и изравни резултата в сетовете.

Тогава Анисимова получи нараняване на крака си, поради което взе медицинско прекъсване. Това се отрази негативно върху представянето ѝ в решаващия сет и седмата поставена се възползва отлично от неоптималното състояние на съперничката си, спечелвайки първите три гейма.

Бившата номер 21 показа силен характер и не изглеждаше готова да отстъпи лесно, намалявайки изоставането си на само един брейк разлика. Това обаче бе единственият проблясък в играта на американката, защото азиатката отново си възстанови преднината си от два пробива и започна успешно кампанията си в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В мача на кръга: Олимпийската шампионка Женг със зрелищен обрат над финалистката от Торонто Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Аманда Анисимова | кинуен женг | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook