В маратонски сблъсък: Световната №36 спря похода на Корне и е на финал в Кливланд

от в 01:42 на 27.08.2022
Мирела Николова

Бившата №11 Ализе Корне се представяше великолепно в хода на тазседмичната надпревара в Кливланд и достигна до полуфиналната фаза без нито един загубен сет. Печелившата ѝ серия обаче намери своя край в лицето на световната №36 Александра Саснович, която демонстрира забележителна борбеност и успя да надделее над опитната французойка след обрат с 6:7(5) 7:5 6:3 за 2 часа и 53 минути игра. Така тя се класира за заключителния етап на турнира, където ще се изправи срещу Людмила Самсонова, намираща се в серия от девет поредни победи.

В откриващата част беларускинята успяваше по отличен начин да миксира ударите си, което ѝ помогна да навакса ранния пасив от пробив и 0:3, за да възвърне паритета за 3:3. Впоследствие тя на два пъти поведе с брейк, но в никой от двата случая не съумя да се възползва и сетът бе решен в тайбрек, където Корне бе по-стабилната от двете и заслужено се поздрави с успеха в частта.

Вторият сет също протече изключително равностойно, като Саснович демонстрираше забележителни качества в контраатакуващ план и въпреки че допусна два пробива в хода на частта, то в крайна сметка съумя да навакса изоставането си и да опази паритета за 5:5, след което осъществи нов брейк в последния възможен момент, за да вкара срещата в трети решителен сет.

Там беларуската представителка пое отрано инициативата и набързо се откъсна с аванс от 4:1, а впоследствие успяваше да се възползва от множеството непредизвикани грешки на опонентката си, за да развие преднината си и да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В маратонски сблъсък: Световната №36 спря похода на Корне и е на финал в Кливланд Мирела Николова
Теми:  
wta | александра саснович | ализе корне | кливланд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook