В Монте Карло до последно ще пазят покана за Федерер (видео)

от в 16:23 на 24.03.2017
Георги Христов

Директорът на "Мастърс 1000" в Монте Карло Желко Франулович призна, че Роджър Федерер не е подал заявка за участие в надпреварата. Организаторите обаче поддържат връзка с екипа му и той не изключва вариант да бъде предоставена специална покана за участие на швейцареца. Бившият №1 не смята да участва на много турнири на клей този сезон, но ще вземе окончателно решение за програмата си след Маями.

"Роджър винаги е добре дошъл. Със сигурност пазим "уайлд кард" за него. Постоянно поддържаме връзка. Защо не да се случи в седмицата преди турнира той да реши да участва? Подхождаме търпеливо и поддържаме връзка с него, хората около него и семейството му. Ще видим дали няма да заяви участие в последния момент.

"Тази година ситуацията е малко по-сложна. Сега той избира по-внимателно участията и го разбирам. Състезанията на клей не са му приоритет в такава степен. Да, ще играе на "Ролан Гарос", но не толкова в турнирите преди това. Той иска да спечели преди всичко Уимбълдън. Това вероятно ще се отрази и на присъствието му в Монте Карло. Все пак вярвам, че има шанс. Ще видим топ 4 при нас - Мъри, Джокович, Надал и Вавринка. Но при всички положения пазим "уайлд кард" за него," коментира Франулович.

Интересното е, че състезанието в Монако е едно от малкото, което Федерер никога не е печелил в кариерата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В Монте Карло до последно ще пазят покана за Федерер (видео) Георги Христов
Теми:  
желко франулович | роджър федерер | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook