В най-очаквания мач за деня: Зверев срази Вавринка и изравни за Германия на Купа "Дейвис"!

от в 22:25 на 03.02.2023
Мирела Николова

Александър Зверев бе принуден да преустанови миналогодишния си сезон още през май, когато в един от двубоите си на Ролан Гарон обърна глезена си и скъса кръстни връзки. Германецът се завърна в игра в началото на настоящата година с участие на United Cup и Аустрелиън Оупън, където напълно очаквано бе далеч от формата, в която бяхме свикнали да го виждаме преди година. 

През днешния ден пък бившият №3 в света се изправи срещу друг тенисист, който имаше проблеми от физическо естество през последните години, а именно Стан Вавринка. В най-интригуващия сблъсък от груповата фаза на световното отборно първенство по тенис Купа "Дейвис" германецът съумя да наложи волята си над крайно неубедителния швейцарец с крайното 6:4 6:1 и по този начин да изравни общия резултат между двете страни - 1:1.

Двамата състезатели стартираха колебливо срещата и непредизвиканите грешки изцяло бяха отстъпили място на печелившите удари. Впоследствие обаче Саша стабилизира представянето си и благодарение на отличното разпределение на ударите си в ъглите на корта съумяваше да извади от ритъм съперника и да предизвиква чести неточности от негова страна. Повратният момент дойде в десетия гейм, когато Зверев пласира серия от форхенди дълбоко в противниковата половина, за да запише откриващия сет в своя актив.

Подемът в играта на финалиста от US Open 2020 се пренесе и във втората част, където той още повече изостри ударите си, поради което успяваше да диктува разиграванията. От своя страна, Вавринка продължи да изпитва трудности с високото темпо на игра, налагано от неговия опонент, и така се стигна до два пробива в сметката на Зверев, предрешили изхода на двубоя в негова полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В най-очаквания мач за деня: Зверев срази Вавринка и изравни за Германия на Купа "Дейвис"! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | купа дейвис | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook