В отсъствието на Джокович: Сърбин все пак зае най-горното място в третия кръг

от в 07:10 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Миомир Кецманович трябваше да се изправи срещу Новак Джокович на старта на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но визата на именития му сънародник беше анулирана и световният номер едно беше депортиран от страната. Самият Кецманович изрази възмущението си от решението на съда и се закани, че ще отмъсти за своя идол в спорта.

Тези думи пък изобщо не са били просто хвърлени във възуха, защото младокът изглежда по-мотивиран от всякога и днес си гарантира дебютно класиране за трети кръг на турнир от Шлема, след като надигра американеца Томи Пол със 7:6(7) 7:5 7:6(8) и така му предстои сблъсък за влизане в осминафиналите на надпреварата, където ще премери сили с поставения под номер 25 - Лоренцо Сонего.

Сърбинът показа невероятен характер в първата част, след като отрази два поредни сетбола и впоследствие стигна до впечатляващ обрат, за да вземе важен аванс в хода на двубоя.

Вторият сет отново предложи много сериозна битка, в която шампионът от Стокхолм взе ранен пробив аванс, но паритетът веднага беше възстановен от 22-годишния състезател. Последваха нови трудности за балканеца, чийто сервис беше застрашен при 5:5, само че Кецманович отново показа впечатляваща психологическа устойчивост и на свой ред получи шанс да пробие съперника си, а тогава дойде ред на феноменален ретур от страна на по-нискоранкирания играч и той се сдоби със заслужена преднина от 2:0 части.

Третият сет отново предложи много равностоен тенис и маратонски разигравания, като Пол продължаваше да вкарва напрежение в полето на сърбина, ала световният номер 77 не се пропукваше и доведе нещата до нов тайбрек, в който отрази цели три точки за спечелването на частта пред своя противник и напълно заслужено се поздрави с най-ценния успех досега през своята млада кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В отсъствието на Джокович: Сърбин все пак зае най-горното място в третия кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | миомир кецманович | новак джокович | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook