В отсъствието на любимия си: Бадоса не се напасна с Харис и "Каните" инкасираха ново поражение

от в 15:48 на 22.12.2023
Мартин Петков

Отборът на "Каните" отново в хода на днешния ден не успя да покаже най-доброто си лице на корта и за трети път се оказа от губещата страна в дуелите от съревнованието с тима на "Соколите". В сблъсъка на смесени двойки първоначално заявеният тандем на двамата влюбени Паула Бадоса и Стефанос Циципас не излезе на корта, след като гъркът изпитва физически дискомфорт, при което бившата номер две застана рамо до рамо с резервата Лойд Харис, но дебютната им поява при дуетите не се увенча с успех и по-обиграното дуо Тейлър Фриц / Сорана Кърстя се поздрави с победата - 7:5.

С това отборът на "Соколите" продължава да трупа преднина пред този на "Каните", като резултатът вече е 21:17 в полза на първите, но нашето внимание до голяма степен е насочено към следващия мач по оста между двете селекции, в който първата ни ракета Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 10 Тейлър Фриц.

Още от самото начало на двубоя станахме свидетели на купища грешки в разбирателството между всяка от двете двойки, като често се случваше да видим неточности и в близост до мрежата, което продиктува немалко възможности за пробив. Именно всички тези шансове в крайна сметка бяха експлоатирани от американско-румънският тандем, след като те стабилизираха представянето си в размените и отмъкнаха подаването на колегите си, ала мигновено инкасираха спад, довел до светкавичен рибрейк и подновяването на равенството. Впоследствие дори се създаде убеждението, че двете двойки най-после са намерили правилната формула към това да печелят собствените си подавания безпроблемно и наглед всичко сочеше към това, че ще наблюдаваме тайбрек, ала в последния възможен момент Бадоса и Харис се пропукаха пагубно, което позволи на Фриц и Кърстя да сложат точка на спора още в заключителния за срещата гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В отсъствието на любимия си: Бадоса не се напасна с Харис и "Каните" инкасираха ново поражение Мартин Петков
Теми:  
лойд харис | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook