В първи мач след загубата от Григор: Рубльов "върза геврек" и спря Мастърс шампион в Пекин!

от в 16:26 на 27.09.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов се завърна победоносно на корта при първия си мач от US Open насам, където загуби в 5 сета на 1/8-финалите от Григор Димитров. Руснакът показваше добра форма по време на турнирите в Северна Америка и изглежда най-после беше съумял да успокои буйния си нрав, но той отново се прояви по време на мача му с първата ни ракета и Рубльов дори трябваше да взема медицински таймаут, след като за пореден път се самонарани.

Изглежда обаче трите седмици далеч от корта са помогнали на руснака отново да укроти демоните си и днес видяхме най-доброто възможно негово лице по време на срещата му с Пабло Кареньо Буста от първия кръг на ATP 500 състезанието в Пекин.

Четвъртият поставен беше максимално тестван от бившия член на топ 10, но световният номер 6 този път не се поддаде на нервите и приключи с успех тежката си битка с испанеца - 6:0 4:6 6:4 за 1 час и 51 минути игрово време.

Така Рубльов записа 3-та победа в също толкова срещи с бившия шампион от Мастърса в Монреал и гледа все по-уверено към класиране за финалите в Торино, а в 1/8-финалите му предстои да премери сили с Алехандро Давидович Фокина, от когото също никога не е губил.

Откриващият сет се превърна в наказателна акция на по-високоранкирания играч, който не загуби нито точка на първото си подаване, а Кареньо Буста имаше общо един геймбол в цялата част, която завърши за 22 минути с "геврек" в полза на фаворита.

Руснакът спокойно можеше да удължи серията си на 8 поредни спечелени гейма, но бронзовият медалист от Токио задържа подаването си за 1:1, отразявайки два брейкбола. Това даде сериозен импулс в действията на ибериеца, който при 2:2 на свой ред можеше да пробие и макар да не го стори, то той все пак се откъсна с брейк преднина за 4:3.

Тогава 4-ият поставен пое нещата в свои ръце и след серия смели отигравания бързо изравни резултата, но испанецът демоснтрира характерния си борбен дух и достигаше до всяка една топка, а неговата невероятна дефанзива се увенча със спечелването на следващите два гейма и така победителят щеше да бъде определен в 3-ти решителен сет.

Там битката беше изключително равностойна и наблюдвахме тенис с висок интензитет. Разиграванията ставаха все по-тежки и дълги, а това определено беше по вкуса на Кареньо Буста, който беше в позиция да пробие за 3:2, ала Рубльов оцеля и в крайна сметка приключи мача с брейк в 10-ия гейм, за да си заслужи мястото в следващия кръг на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В първи мач след загубата от Григор: Рубльов "върза геврек" и спря Мастърс шампион в Пекин! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook