В първи мач след завръщането: Лазаров сервираше за сет срещу Чекинато, но силите го напуснаха

от в 13:08 на 21.05.2024
Калоян Соколов

Александър Лазаров изигра първия си мач на ниво Чаланджър, след като скъса своето ахилесово сухожилие през миналия месец май и изобщо не знаеше дали ще съумее някога повече да играе професионален тенис. Българинът получи "уайлд кард" за основната схема на Чаланджъра в Скопие и показа проблясъци в своята игра, но все пак се видя, че все още е далеч от своето оптимално игрово и физическо равнище, а това доведе до резонно поражение от бившия 1/2-финалист на Ролан Гарос - Марко Чекинато. Алекс в началото владеше инициативата на корта и дори сервираше за успеха в откриващия сет, само че в крайна сметка отстъпи с 6:7(5) 1:6 за 1 час 40 минути игрово време.

Дебютните минути бяха много силни за Лазаров и той изглеждаше така сякаш изобщо не е спирал да играе тенис. Българинът проби за преднина от 2:1 и затвърди на нула взетото предимство. Постепенно италианският ветеран намали непредизвиканите си грешки и започна да тормози нашия сънародник с непрекъснати къси топки, които са така характерни за неговата игра. Разнообразните действия на бившия номер 16 дадоха положителен резултат за него и той съумя да обърне нещата до 4:3 в своя полза.

Следващите два сервис гейма на българина бяха много тежки, а той не си помагаше особено с множеството двойни грешки, които допускаше, но пък на свой ред се обърна много успешно към късите топки и елементът на изненадата сработи отлично за него, като той спаси общо 4 брейкбола и изравни при 5:5.

Усилията на Лазаров напълно си струваха, защото 3-кратният ATP шампион се пропука в следващия гейм и инкасира брейк, забивайки елементарно воле в мрежата, въпреки че полето на нашия сънародник беше напълно опразнено. За съжаление, Алекс не можа да се възпозлва от преднината си и веднага изостана с 0:40, а накрая предаде подаването си със сгрешен смач, за да се стигне до тайбрек.

Там родният ни представител на два пъти наваксваше мини брейк пасив, само че допусна двойна грешка при 5:5 и след това предаде сета със сгрешен ретур, а това беше началото на края за него, защото очевидно той вече нямаше физическите сили да остане толкова равностоен и във втората част, където допускаше грешка след грешка и съумя да спечели само още един гейм до приключването на срещата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първи мач след завръщането: Лазаров сервираше за сет срещу Чекинато, но силите го напуснаха Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | марко чекинато | Обзори | скопие | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook