В подкрепа на съпруга си: Йелена Джокович поведе нова словесна война в социалните мрежи

от в 18:32 на 06.08.2022
Мирела Николова

Новак Джокович продължава да има категорична позиция по въпроса с ваксините против COVID-19 и отказът му да се ваксинира, го лиши от участие в поредна надпревара, след като в четвъртък бе обявено официално, че той ще пропусне Мастърс надпреварата в Монреал. Тъй като това се случи ден преди тегленето на жребия, сърбинът понесе известна доза критики, че е чакал почти до последния момент, за да се оттегли от турнира. 

Сред изразилите недоволство от това бе един от редакторите на американското списание Racquet Magazine, който сподели публикация, съобщаваща новината за отказването на Джокович, и написа: "Не знам защо този човек продължава да се записва в турнири с надеждата, че ще променят правилата за него".

Въпросният коментар привлече вниманието на съпругата на белградчанина - Йелена Джокович, която преди по-малко от месец влезе в словесен спор с журналиста Бен Ротенберг, а сега отново не се поколеба да отвърне на нападките и отвърна: "Наистина ли съществува такъв световен сайт?! Уау". Впоследствие тя поясни, че името на Джокович е било автоматично включено в предварителния списък с участници на Мастърса в Монреал, а отговорът от отсрещната страна не закъсня.

"Към този момент той е част от Мастърса в Синсинати и US Open поради същата причина. Дали възнамерява да се оттегли от тези надпревари, знаейки, че няма желание да следва правилата там, или отново ще чака до последната минута точно както направи в Монреал? Или пък ще се повтори случилото се в Индиън Уелс, когато се отказа след тегленето на жребия? Би било страхотно, ако заеме позиция и се оттегли от тези събития сега, за да не говори целият свят за това как той не иска да си постави ваксина през следващите седмици. Да имаш позиция, е хубаво, но само ако я заемеш", гласеше твърдението на списанието.

"Той вече зае позицията да бъде шампион. Имайки предвид, че вие сте тенис списание, вероятно ще сте фокусирате върху спорта през идните седмици? Заемете позиция. Бъдете това, което трябва да бъдете - списание, което пише за тенис", завърши Йелена.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В подкрепа на съпруга си: Йелена Джокович поведе нова словесна война в социалните мрежи Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | йелена джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook