В повторение на финала от 2022-ра: Алкарас разгроми още по-тежко Зверев и е сред топ 8 в Мадрид

от в 18:07 на 02.05.2023
Калоян Соколов

Безспорният гвоздей в днешната програма на Мастърса в Мадрид беше сблъсъка между Карлос Алкарас и Александър Зверев, който се явяваше своеобразно повторение на миналогодишния финал в испанската столица, когато тийнейджърът се наложи с категоричното 6:3 6:1. Оттогава нещата се развиха в коренно различен план за двамата, след като испанецът завоюва своята дебютна титла от Шлема и стъпи на върха в ранглистата, докато германецът скъса връзки на глезена и отсъстваше от кортовете в рамките на над 6 месеца.

Все пак Саша прогресира значително през последните седмици и на два пъти остана на няколко точки от това да спре Даниил Медведев. Самият германец сподели, че винаги в Мадрид играе най-добрия си тенис и очаква с нетърпение да се изправи срещу топ поставения, но той по никакъв начин не можа да подплати своите думи с действия и Алкарас постигна нов разгром над Зверев в това състезание - 6:1 6:2.

По този начин испанецът се класира за 1/4-финалната фаза, където ще срещне Карен Хачанов, срещу когото не е губил дори сет в двата им досегашни сблъсъка и изглежда в повече от отлична позиция да достигне минимум до топ 4 на най-голямата си домашна надпревара.

Първият сет се превърна в същински рецитал от страна на 19-годишния тенисист, който веднага проби подаването на Зверев и се откъсна напред с 4:1 гейма, като беше загубил едва една точка на собствен сервис до този момент. Световният номер две се възползваше от крайно дефанзивната позиция на опонента си и непрекъснато го тормозеше с елегантно изпълнени къси топки, за които 13-ият поставен нямаше отговор и в крайна сметка фаворитът реализира още един брейк, за да затвори откриващия сет, който продължи съвсем малко над 30 минути.

Защитаващият шампион продължи да задава непосилно високо темпо за олимпийския златен медалист от Токио, чиито удари често бяха изпълнявани със сериозно закъснение и грешките се множаха от неговата ракета. Единствено сервисът на Зверев го държеше в резултата и той поддържаше преднината си до 2:1, но Алкарас просто не оставяше съперника си да диша и предприе серия от вихрени атаки към мрежата, които му позволиха за пореден път да пробие Зверев.

Това изглежда напълно сломи германеца, чийто език на тялото издаваше примиреност, а местният любимец надуши сваления гард на бившия финалист от Шлема и не му отпусна нито гейм повече до приключването на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В повторение на финала от 2022-ра: Алкарас разгроми още по-тежко Зверев и е сред топ 8 в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | карлос алкарас | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook