В повторение на финала от София: Руне взе своето отмъщение срещу Хюслер!

от в 21:41 на 09.02.2023
Мартин Петков

Холгер Руне се представи силно при дебютното си участие на Аустрелиън Оупън, след като достигна фазата на осминафиналите, където инкасира петсетово поражение от Андрей Рубльов, след като имаше всички шансове да се поздрави с победата, но пропусна цели два мачбола. Впоследствие 19-годишният датчанин донесе две победи за родината си за Купа "Дейвис", преди през днешния ден да открие кампанията си на надпреварата в Монпелие, като жребият му отреди да срещне Марк-Андреа Хюслер в своебразно повторение на финала от последното издание на Sofia Open, когато левичарят обратно на всички очаквания триумфира с единствената си до момента АТР титла.

Шампионът от Мастърса в зала "Берси" обаче в хода на днешния ден по никакъв начин не допусна превъзходството му спрямо швейцареца да бъде поставено под въпрос и направи необходимото, за да вземе своя реванш, поздравявайки се с победата след час и 32 минути на корта - 7:6(5) 6:2. По този начин световният номер 9, който е топ поставен в схемата, се класира за четвъртфиналите във френския град, където го очаква да се изправи срещу един измежду Николоз Басилашвили и местния любимец Грегоар Барер.

Двубоят беше напът да стартира мечтано за тийнейджъра, който още при дебютното подаване на противника си достигна два брейкбола, но безотказно ефективният прийом "сервис-мрежа" в играта на Хюслер излезе на пиадестала и той оцеля. Не отмина дълго време, преди левичарят да отрази поредния шанс за пробив пред датчанина, за да бъдем отведени до 11-ия гейм, когато самият той имаше възможност да отмъкне началния удар на по-младия си колега, ала пропиля възможността си от ситуация 15:40 и наглед закономерно станахме свидетели на тайбрек.

В него шампионът от Sofia Open видимо се чувстваше по-уверен в отиграванията си и след неточности на съперника на два пъти поведе с минипробив, осигурявайки си аванс в резултата от 4:2 точки при смяната на полетата. Оттам насетне обаче инициативата на корта изцяло принадлежеше на Руне, който проведе поредица от печеливши комбинации чрез своя форхенд и пръв достигна сетбол, като съумя мигновено да го оползотвори, за да запише откриващия сет срещу името си.

В началото на втората част вдъхновеният тийнейджър своебразно летеше по корта и върна редица наглед неспасяеми топки в половината на световния номер 49, с което предизвика колебания в играта му и това се оказа ключово по пътя към ранен брейк в актива на подгласника от столицата ни. Разочарованието за Хюслер придоби съвсем различни размери броени минути по-късно, след като той допусна отново да бъде пробит, при това водейки с 40:15, като с това швейцарецът тотално се обезвери и за световният номер 9 беше въпрос на време да сложи точка на спора, както и стори на собствено подаване.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В повторение на финала от София: Руне взе своето отмъщение срещу Хюслер! Мартин Петков
Теми:  
atp | Марк-Андреа Хюслер | Монпелие | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook