В повторение на финала от US Open 2020: Зверев се завърна на корта с победа над Тийм

от в 11:37 на 08.12.2022
Мартин Петков

Началото на Diriyah Cup вече беше дадено, като Стан Вавринка повали Матео Беретини в откриващата за демонстративната надпревара среща, но без време за губене на корта в Саудитска Арабия за втория двубой от програмата за днешния ден излязоха Доминик Тийм и Александър Зверев в повторение на финала им от US Open 2020, когато бившият номер три триумфира с първата си и до момента единствена титла от Големия шлем. Сблъсъкът помежду им приковаваше сериозно внимание и с това, че това предстоеше, макар и неофициално, да е завръщането в игра на германеца, който скъса връзки на глезена в полуфиналния си мач на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал, като днес шест месеца по-късно отново имахме възможност да го наблюдаваме.

В хода на двубоя, който се играе във формат 2 от 3 супертайбрек сета, станахме свидетели на немалко вълнуващи отигравания от страна на двамата бивши представители на топ 10, ала в крайна сметка световният номер 12 показа, че времето извън Тура не му се е отразило и се поздрави с победата - 10:8 10:7. С този си успех Саша продължава към четвъртфиналите и по-късно днес ще се изправи срещу Даниил Медведев, с когото това ще им бъде първа схватка от демонстративен характер в съперничеството, в което балансът на победите е 6:6.

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че двукратният шампион от Финалите на АТР не е загубил по никакъв начин класата на началния си удар и макар да отстъпваше в разиграванията, то той компенсираше с директни точки от сервис. Наглед неочаквано, предвид липсата на игрова практика при германеца, то Доминатора допусна първите мигове на разколебание, при което Зверев не пропусна да се възползва от шанса си и с бекхенд уинър си спечели предимство от минипробив, което бранеше безвъзвратно до самия край и записа откриващия сет срещу името си. 

Във втората част силните минути на корта за бившия номер две продължиха и той се поздрави с преднината в резултата по пътя към победата след неточност от съперниковата ракета. Тийм все пак запази хладнокръвие и дочака своята възможност, когато размина с впечатлящ удар двуметровия си противник на мрежата и възстанови паритета - 6:6. Точно тогава обаче нерешимост в действията на австриеца му коства всичко, след като той направи двойна грешка при идната точка, при което Саша се фокусира над началния си удар и без да остави шансове на носителя на един "мейджър" трофей, триумфира с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В повторение на финала от US Open 2020: Зверев се завърна на корта с победа над Тийм Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | александър зверев | демонстративни турнири | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook