В повторение на олимпийски финал: Зверев пак остави с празни ръце сребърния медалист от Токио

от в 17:25 на 15.08.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев потегли успешно на Мастърса в Синсинати. Световният номер четири имаше коварен съперник на старта, изправяйки се срещу бившия представител на топ 10  - Карен Хачанов. Това беше и своеобразно повторение на финала в олимпийския тенис турнира отпреди 3 години, когато германецът завова златото в Токио, а днес развръзката беше същата и Зверев постигна 5-ти успех в общо седем сблъсъка с настоящия номер 22 - 6:3 6:3 за 1 час и 15 минути игрово време. По този начин шампионът от 2022-ра продължи към 1/2-финалите, където би могъл да срещне още един Мастърс носител и някогашен член на топ 10, ако Пабло Кареньо Буста съумее да преодолее съпротивата на Макс Пърсел.

Началото на срещата беше напълно равностойно и дори първата точка за пробив се отвори пред Хачанов, но руснакът не можа да вкара ретура си в игра и третият поставен се измъкна от затрудненото положение.

Това се оказа и единствената критична ситуация в хода на сета за фаворита, който просто трябваше да насочва топката дълбоко в центъра на корта и да чака неточностите от страна на своя опонент, който в шестия гейм до голяма степен подари подаването си на германеца и скоро откриващата част беше приключена успешно от световния номер 4.

Доминацията от страна на Зверев продължи и във втората част, където той отмъкна всеки един от първите два сервис гейма на бившия шампион от Мастърса в Париж и така направи гигантска крачка към победата. Все пак непоставеният тенисист показа желание да се бори до последно и намали изоставането си до 2:3, само че последва нова серия от 3 поредни гейма на по-високоранкирания тенисист и той можеше да напусне триумфално корта, записвайки рекордна 50-та победа за сезона!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В повторение на олимпийски финал: Зверев пак остави с празни ръце сребърния медалист от Токио Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | карен хачанов | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook