В позабравена тенис класика: Прероден Нишикори спря серията на шампиона Чилич в Токио!

от в 15:43 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

Кей Нишикори победи Марин Чилич в един от най-дългоочакваните мачове за ден в Токио.

"Самурая" показа здрави нерви срещу новия най-нискоранкиран ATP шампион в историята, вземайки реванш за поражението, което хърватинът му нанесе във финала на US Open отпреди 10 години.

Бившият номер четири напомни за най-добрите си години и изигра страхотен мач, триумфирайки след 2 часа и 5 минути игрово време с крайното 6:4 3:6 6:3.

Това е 10-та победа за японеца в общо 16-те му изиграни срещи с балканеца, а в следващия кръг местният любимец ще се изправи срещу Каспър Рууд или Джордан Томпсън.

Срещата започна обещаващо за шампиона от Ханджоу, който играеше доста по-агресивно от японеца.

Хърватинът дори имаше брейкбол в четвъртия гейм, ала представителят на домакините показа хладнокръвие и го отрази.

Този момент се оказа важен за развитието на първата част, тъй като Нишикори постепенно започваше да играе по-добре от своя противник и имаше видимо предимство в дългите разигравания.

Японецът ставаше все по-агресивен, възползвайки се от твърде плитките на моменти удари  на опонента си и в резултат на това реализира късен пробив, чрез който да му се отвори възможност да сервира за сета и азиатецът не показа колебания от линията за начален удар 

Втората част започна значително по-добре за бившия "мейджър" шампион, който реализира първия си пробив от началото на мача в четвъртия гейм. Реакцията на Нишикори не закъсня и той отвърна с бърз рибрейк.

Това обаче по никакъв начин не обезкуражи Чилич, който продължаваше да играе на най-високо ниво и веднага върна аванса си с късен пробив, вкарвайки мача в трети решителен сет.

Бившият номер 3 продължаваше да лети по корта, като разполагаше с брейкбол още в първия гейм на решаващата част.

Нишикори обаче показа решителност и го отрази, а в следващите минути станахме свидетели на равностоен тенис от двете страни.

Все пак японецът бе този, който стоеше малко по-добре и си осигури пробив аванса в шестия гейм, а оттам насетне запази преднината си до самия край, с което прекъсна победната серия на почти 36-годишния ветеран.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В позабравена тенис класика: Прероден Нишикори спря серията на шампиона Чилич в Токио! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | кей нишикори | марин чилич | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook