В предпоследния си турнир в кариерата: Цонга се сбогува с феновете в Лион (видео)

от в 20:25 на 16.05.2022
Мирела Николова

Жо-Вилфред Цонга е един от най-харизматичните тенисисти, който през годините е спечелил сърцата на хиляди фенове по света благодарение на изключително приятния си за наблюдаване стил на игра. За съжаление обаче, французинът е измъчван от контузии през последните години, които го принудиха да вземе решението да се откаже от професионалния тенис след Откритото първенство на Франция.

Той получи специална покана за участие на АТР 250 турнира в Лион, който бе и неговата последна стъпка преди Ролан Гарос. В откриващия си мач Цонга трябваше да се изправи срещу световния №47 Алекс Молчан, който отскоро работи с бившия наставник на Новак Джокович - Мариан Вайда, ала французинът не успя да оползотвори възможностите и отстъпи след 4:6 4:6. Така словакът продължава към втория кръг на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу Карен Хачанов.

Началото на двубоя бе равностойно и наблюдавахме серия убедително спечелени геймове от сервиращите, което доведе до запазване на паритета в резултата до 3:3. С напредване на времето нивото на игра на местния любимец спадаше и непредизвиканите неточности от негова страна се увеличаваха с бързи темпове. Така той бе изправен пред три брейкбола в седмия гейм и макар да успя да ги отрази, то предаде следващото си подаване, което се оказа ключово за изхода на сета.

Втората част стартира отлично за Цонга, който спечели 7 от първите 9 точки, осигурявайки си четири възможности за осъществяване на брейк, но не съумя да материализира нито една от тях. Впоследствие той на свой ред допусна слабост на начален удар, поради което инкасира пробив, оказал се достатъчен за Молчан да затвори срещата в своя полза.

Организаторите на надпреварата в Лион бяха подготвили и специална церемония за сбогуване с публиката, кадри от която можете да изгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В предпоследния си турнир в кариерата: Цонга се сбогува с феновете в Лион (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | жо-вилфред цонга | лион | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook