В преследване на голямата цел: Григор се завръща на турнира, където спечели първата си титла

от в 13:42 на 18.09.2024
Елеонора Александрова

Григор Димитров подаде заявка за участие на турнира в Стокхолм, с което подкрепи вчерашните си думи с действия, а именно, че голямата цел пред него е класирането за ATP финалите в Торино (засега Димитров е 10-ти в годишната класация и е на 470 точки от 8-ия Алекс Де Минор).

Надпреварата, която е от категорията ATP 250, ще започне на 12-ти октомври. Припомняме ви, че преди това българинът е заявил в програмата си участие на ATP 500 състезанието в Пекин и Мастърс надпреварата в Шанхай.

Шведската столица е едно от най-специалните места за най-добрия ни тенисист, тъй като именно там той завоюва първата от деветте си ATP титли, побеждавайки на финала топ поставения в схемата, Давид Ферер, през 2013-та година с 2:6 6:3 6:4, а освен това първата и ракета достига до финала през 2017-та, когато губи от Хуан Мартин Дел Потро.

Тазгодишното издание на Стокхолм Оупън се очертава да е едн от най-силните в последните години, тъй като свен Григор, който ще е втори в схемата, в турнира ще вземат участие и имена от ранга на Каспър Рууд, Алексей Попирин, Томи Пол, Матео Беретини и Николас Джари, а тук можете да видите и пълния списък със заявените участници.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В преследване на голямата цел: Григор се завръща на турнира, където спечели първата си титла Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook