В преследване на хеттрик в Ухан: Сабаленка издържа теста на златна медалистка от Олимпиадата

от в 12:30 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се върна на победния път, стартирайки победоносно участието си на WTA 1000 състезанието в Ухан. Световната номер 2 беше спряна на 1/4-финалите в Пекин от Каролина Мухова, като това беше първо поражение за беларуската тенисистка от 15 мача насам и така тя временно се прости с надеждата да изместни Ига Швьонтек от върха в годишната ранглиста.

Топ поставената победи в два сета представителката на топ 40 и 5-кратна WTA шампионка - Катерина Синякова с 6:4 6:4 за 1 час и 35 минути игрово време и така тя остава непобедена в китайския град, като в момента балансът й е 13:0, след като спечели последните 2 издания на турнира. Любопитното е, че Синякова на практика е далеч по-титулувана тенисистка от Сабаленка, имайки предвид, че е 9-кратна "мейджър" шампионка на двойки, а също така има два златни медала от Олимпийски игри (един на двойки и един на смесени двойки).

Днес обаче топ поставената показа, че при синглите е далеч по-добра от световната номер едно в играта на двойки, а в следващия кръг за шампионката от US Open предстои мач срещу Юлия Путинцева, която днес по-рано победи сребърната медалистка от Париж -  Дона Векич.

Двете тенисистки печелеха комфортно своите подавания в самото начало, но беларуската тенисистка изчака своя момент и съумя да пробие за аванс от 4:2. Чехкинята показа, че не е готова да отстъпи лесно и отвърна с рибрейк, а много скоро геймовете станаха 4:4. Играта на нерви продължи с пълна сила, но Сабаленка бе тази, която пое инициативата в най-удобния за нея момент и с пробив в десетия гейм поведе в отделните сетове.

Синякова продължаваше да бъде конкурентна на топ поставената и във втората част. с пробив във втория гейм, където отново аутсайдерката се възстанови от ранен пробив и отново беше абсолютна равностойна до 4:4, когато отново се пропука и така фаворитката съумя да премине през това нелеко изпитание.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В преследване на хеттрик в Ухан: Сабаленка издържа теста на златна медалистка от Олимпиадата Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | катерина синякова | Обзори | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook