В преследване на първото място: Сабаленка се завърна по безапелационен начин след US Open

от в 09:56 на 28.09.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка започна участието си в Пекин с убедителен успех, завръщайки се победоносно след титлата на US Open. Топ поставената в надпреварата победи квалификантката Мананчая Савангаев с 6:4 6:1 за 1 час и 17 минути игрово време. Така беларускинята удължи серията си на 13 поредни победи и ще се опита да я удължи в третия кръг, където ще се изправи срещу Лулу Сън или Ашлин Крюгер.

Двете тенисистки ни предложиха равностоен първи път.  Сабаленка от самото начало разчиташе на силовия си стил на игра, докато световната номер 187 затрудняваше фаворитката с разнообразни действия и отлична защита.

Наглед нещата си дойдоха по местата в шестия гейм, когато фаворитката реалиира нулев брейк, но Савангаев не изглеждаше готова да отстъпи лесно на именитата си съперничка и отвърна с рибрейк за 3:3.

Трикратната "мейджър" шампионка обаче показа класата си и пое нещата в свои ръце във финалната част от сета, пробивайки в десетия гейм, за да го измъкне с 6:4.

Квалификантката продължаваше да играе смело, ала беларуската тенисистка наложи темпо, което бе непосилно за по-нискоранкираната състезателка и в резултат на това спечели 4 поредни гейма, за да отвори преднина от два пробива при 5:1! Впоследтвие тайландската тенисистка имаше възможен да върне едини от брейковете, но шампионката от US Open не позволи мача да се удължи излишно и продължава успешно мисията си за преследване на първото място в света, като евентуален 1/2-финал ще я постави пред Ига Швонтек в годишната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
В преследване на първото място: Сабаленка се завърна по безапелационен начин след US Open Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook